Koristite vlažne maramice? Ovo je POGREŠNO | Slobodno vreme | Direktno

Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Slobodno vreme

12. 06. 2020. 18:51 0

Koristite vlažne maramice? Ovo je POGREŠNO

Većina ljudi danas svakodnevno koristi antibakterijske vlažne maramice, ali mnogi nisu svesni da ih u određenim situacijama koriste pogrešno.

Koristite ih za više od jedne stvari

Možda vam izgleda kao dobra ideja da uštedite maramice, ali i kao jednostavniji način pa sa jednom ili dve maramice očistite celu kuhinju. Ali, postoji nekoliko razloga zašto to zapravo nije dobra ideja.

Upotrebom jedne maramice možete proširiti klice i bakterije sa jedne povrišine na drugu. Takođe, jedna maramica ne može efikasno da očisti svaku od tih površina.

Ne čitate etiketu

Iako vam se to čini dosadnim, čitanje etiketa može da pomogne da vlažne maramice što bolje iskoristite. Tako možete saznati koliko dugo površina mora ostati mokra posle brisanja kako bi se uništile sve bakterije, a to je otprilike tri do četiri minuta. Takođe, na etiketi piše i za koju vrstu mikroba su maramice pogodne, tako da nije dobro pretpostavljati da su sve maramice za sve, piše cdm.me.

Njima čistite ekran mobilnog telefona

Antibakterijske maramice ne bi trebalo dda se koriste baš za sve. Bitno je da čistimo i dezinfikujemo svoje mobilne uređaje, ali sa ovakvim maramicama možemo napraviti štetu.

Maramice su sigurne za korišćenje na tastaturama i poleđinu telefona, ali ne i na ekranima. Hemikalije koje se nalaze u vlažnim maramicama mogu razgraditi premaz na ekranima.

Nemoj ih koristiti na prljavim površinama

Ako ih upotrebljavate na takvim mestima, prljavštinu možete proširiti i na ostale delove prostorije.

Prljava površina otežava dezinfekciju, pa prvo takvu površinu očistite sapunom i vodom, a zatim je prebrišite vlažnom maramicom.

Nemojte ih koristiti kada im istekne rok trajanja

Verovatno ste primetili da na svakom pakovanju postoji rok trajanja.

Ako kojim slučajem taj rok na maramicama ne postoji, ne biste smeli da ih koristite dve godine posle kupovine jer mogu izgubiti miris, kao i efekat.

Nemojte ih koristiti za dečje igračke ili posude za kućne ljubimce

Dečje vlažne maramice imaju blaže sastojke pa nisu toliko štetne ako ih dete kojim slučajem stavi u usta, za razliku od običnih, univerzalnih. Zato izbegavajte da ih koristite za posude za hranu za kućne ljubimce i oko dečjih igračaka.

Svaki predmet koji dete ili životinja može da stavi u usta, treba očistiti nehemijskom mešavinom na vodenoj bazi kako biste bili sigurni.

Pripazite na to gde i kako ćete ih čuvati

Najbitnije je zapravo da pazite kako zatvarate ambalažu da maramice ne budu izložene vazduhu i samim time da se ne suše. Većina njih sadrži i alkohol koji će ispariti ako ih ne zatvorite kako treba. Osušenu maramicu nemojte koristiti za brisanje po površinama jer od njih nema koristi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Skupštinski mikser

Zoran Živković [03.08.2020.]


Video dana

Negde u Rusiji...

Anketa

Da li ste za smenu i odgovornost Kriznog štaba?

Rezultati