Slobodno vreme

Direktno.rs

28. 05. 2020. 15:03 0

Čemu služi poluga na unutrašnjem retrovizoru?

Kada vozite noću, može se desiti da vas zaslepe jaka svetla koja vam prilaze ili se nalaze iza vas. Na donjem delu retrovizora je poluga koju u toj situaciji gurate ili povlačite.

Dakle, to je poluga za dnevnu i noćnu vožnju. Njena svrha je da zaštiti vozača od zaslepljivanja noću. Stručnjaci objašnjavaju šta se zapravo događa.

- Kada vozite noću, možda će vas zaslepiti jako svetlo nadolazećeg vozila ili voziti iza vas. Na dnu ogledala je poluga koju gurate ili povlačite. Ogledalo se pomera na dole ili gore, kako vam jaka svetla iza vas bi smetala. Kada vratite ručku u početni položaj i ogledalo će se prebaciti u identičan položaj - objašnjavaju na portalu “Instruktor vožnje”.Oni dodaju da je najbolje da prilagodite unutrašnja i spoljašnja ogledala tek kada sednete u najudobniji položaj za vožnju. Takođe, prilikom podešavanja unutrašnjeg ogledala budite oprezni da ga ne umažete prstima. Ovo je ipak najvažnije ogledalo koje vam najviše prikazuje objekte iza vas.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati