Slobodno vreme

Direktno.rs

20. 10. 2020. 17:02 0

Dešava vam se ovo na poslu: Vreme je za otkaz?

Psihoterapeuti kažu da neprijateljsko radno okruženje uništava život zaposlenih, a ekstremni slučajevi vode u depresiju. Prema njenim rečima, problem nastaje kada radnici ulete u zamku iz koje teško izlaze.

Loše raspoloženje na poslu stvara spiralu nezadovoljstva koja utiče na misli i ponašanje. Često razmišljanje o negativnim stranama posla, donosi manjak produktivnosti i loše osećaje. Svi imaju loše dane na radnom mestu. Problem nastaje kada zaposleni počne dan bez volje, a radno vreme provodi na ivici suza.

Ovo su jasni signali koji govore da posao uništava život zaposlenih.

Stalno razmišljanje o poslu

Vikend je rezervisan za odmor i opuštanje. Kada zaposleni dođe kući, a mislima je na sastanku koji nije protekao kako bi trebalo, kvalitet privatnog života je ugrožen. Stalna briga o poslovnim obavezama povezana je s pojavom depresije. Mnogi radnici zbog toga ne uživaju u svom slobodnom vremenu.

Stalne žalbe

Nezadovoljni radnik troši puno vremena i energije pokušavajući da dočara prijateljima i porodici koliko mu je teško. Ispovedanje donosi trenutno olakšanje, ali i oduzima mentalnu snagu.

Druženje s kolegama iscrpljuje

Svakome je potrebno da se nekada osami, ali zadovoljni radnici uživaju s kolegama. Ako posao opterećuje, propuštaju se prilike za druženje jer razgovor sa saradnicima iscrpljuje.Negativne misli vezano za posao

Sumorna atmosfera na radnom mestu donosi pesimizam. Mnogi radnici tada misle da nikada neće dobiti unapređenje ili se kaju zbog određenih poslovnih poteza. Takođe, i unutrašnji monolog ubija samopouzdanje.

Odbacivanje dobrih strana posla

Psihička slabost čini da radnik uvek sagledava mane posla. Čak i kada se dogodi niz pozitivnih stvari, zaposleni pada u očaj zbog beznačajnog problema. Loše raspoloženje čini da sva pozitivna iskustva postanu nevažnar.

Zdravstveni problemi

Depresija ne utIče samo na mentalno zdravlje. Često se manifestira bolovima u STOMAKU, glavoboljom i ostalim tegobama. Ugrožen je imunitet zaposlenOG pa su zbog psihičkog nezadovoljstva skloni prehladama i drugim bolestima.

Teško ustajanje iz kreveta

Kada radnik zna da ga na poslu očekuje nevolja, najradije bi prespavao radni dan. Jer teško je ustati iz kreveta s radošću, kada postoji strepnja od dana koji sledi.Razdražljivost

Strpljenje nije osobina zaposleniH koji su nezadovoljni svojim poslom. Uzrok svađe s nadređenim može biti i potpuno bezazleno pitanje o rokovima za izvršenje radnog zadatka.

Lažna bolovanja

Kada je posao uzrok fizičkih i psihičkih problema, radnik čini sve kako bi izbegao odlazak na posao. Učinak rada postaje nevažan. Odlaganje obaveza, odsutnost i greške, znakovi su pada zanimanja zaposlenog. Radi se o ishodu negativnih projekcija usled nezadovoljstva koje traje mesecima. Kada kvalitet rada nije na zavidnom nivou kazne, i otkazi su logičan epilog.

Nedeljno popodne ispunjeno strahom

Nezadovoljni radnik ne voli nedelju. Zebnja ispunjava njegovu dušu pri pomisli da se približava ponedeljak. Napetost je česta pojava, a veliki broj zaposlenih u tim trenucima osećaju tugu. Anksioznost se javlja zbog pomisli da je kraj vikenda, a razmišljanja o poslovnim obavezama kvare slobodno vreme.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati