Savremena žena

Direktno.rs

03. 05. 2022. 13:40 0

Saveti za graciozan hod u štiklama

Svi dobro znamo da se za ženom koja odiše samouverenošću dok hoda u visokim potpeticama malo ko neće okrenuti. Ali, hodanje u štiklama zna predstavljati vrlo zahtevan posao, pogotovo za devojke koje su navikle da nose ravnu obuću.

Srećom, postoje trikovi koji će vam olakšati vreme provedeno na potpeticama, kao i hod u njima.

1. Prvo se oslonite na petu pa na prste

Dok hodate u štiklama, pazite da najpre stajete na petu pa tek onda na prste. Nikako ne pokušavajte da hodate stajući po sredini cipele jer ćete tako izgledati nezgrapno.

2. Koračajte malim koracima

Hodanje u štiklama će vas naterati da pravite manji raskorak, pa ćete morati da povećate broj malih koraka kako biste prešli istu udaljenost. Nisu preporučljivi minijaturni koraci, ali nemojte pokušavati ni da pravite duge korake kao inače.

3. Ne žurite

Pokušaji brzog hoda u štiklama uvek izgledaju čudno. Kod kraćih koraka i kompromitovane ravnoteže, najbolje je da ne preterujete s jurnjavom. Uostalom, sporiji hod deluje samopouzdanije.

4. Zamislite da hodate po pravoj liniji

Kad poželite da iscrtate pravu liniju, bolje ćete rezultate postići ako pogled držite usmeren prema krajnjoj tački dok crtate, nego ako gledate u olovku koja se pomera. Slično tome, kad hodate u štiklama, hodaćete gracioznije ako gledate prema cilju i zamislite pravu liniju koja ide prema odredištu, umesto da gledate dole u svoje štikle.

5. Pružajte nogu ispred noge dok hodate

Dok hodate u visokim potpeticama, noga treba da ide pred nogu, tako da se unutrašnja strana bedara lagano dodiruje. To će vaš hod učiniti gracioznijim.

6. Pravilno se držite

Opustite vrat i podignite glavu u smeru hoda. Izgledaćete sigurnije, a vaše telo će lakše pronaći balans i održati pravilno držanje.

7. Budite sigurni da vam cipela odgovara

Ako vam cipela nije udobna i ne stoji vam dobro, teško ćete hodati u njoj, a ako je reč o štikli, biće reč o nemogućoj misiji. Ako su vaše štikle previsoke, stavite jastučiće za cipele kako bi bolje pristajale. A ako su vam premale, razmislite o tome da ih odnesete na širenje kod obućara.

Dobri saveti su i da opustite kolena i šetanjem po kući u štiklama ojačate članke. Vežba nikad ne škodi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati