Savremena žena

Direktno.rs

25. 02. 2022. 07:20 0

Endi Mekdauel: I muškarci stare pa ih volimo

Od pojave na velikim ekranima u poznatim filmovima i serijama Endi Mekdauel nas decenijama oduševljava širokim spektrom glumačkog talenta.

Kao L'Orealova ambasorka već preko zadivljujućih 35 godina, Endi pokazuje kako lepota ne poznaje godine, a ovo su njenih 5 životnih saveta za zdraviji odnos prema sebi, svom telu i okolini.O starenju

'Kako godine prolaze, preferiram reč 'zrelost' umesto 'starost'. Osećam se bolje nego ikad – puna sam samopouzdanja i prijatno mij je u svojoj koži. To je jedan od razloga zašto se ne bojim starenja', ističe Endi Mekdauel. 'Mislim da su se žene umorile od ideje da ne mogu da ostare da i da budu lepe. Muškarci ostare pa ih i dalje volimo. Želim biti kao muškarac. Ne trebati se podvrgavati zahvatima kako bih bila smatrana lepom', rekla je za The Zoe Report, a te stavove potkrepila je činjenicom da je u pandemiji prestala da farba kosu i da je ponosna na svoj 'salt&pepper' izgled.

O traumama

Endi Mekdauel odrastala je uz majku koja se borila s bipolarnim poremećajem i alkoholizmom pa je detinjstvo provela brinući se za nju. 'Teško je osloboditi se tog PTSP-a. To vam ostaje u kostima i u nervnom sistemu. Ali gledam na to s pozitivne strane: to mogu iskoristiti.' U svom je poslu to i uradila, a to se posebno vidi u ulozi Pole u seriji 'Maid' (nadimak njene majke Poline bio je Pola), a kaže da danas više ne oseća ljutnju. 'Saosećam. To je grozna bolest.'

O velnesu

'Stanje uma je jako važno. Puno planinarim. Trudim se da boravim što duže na vazduhu. Priroda mi je jako važna jer se ono što osećaš odražava se i na tvom licu. Ako se osećate smireno, to se vidi na licu i u očima. Puno se bavim i jogom. Posvećea sam jogi jer vidim razliku koju čini mom telu, čini ga snažnim. Uspela sam da zadržim mišiće uprkos starenju. Ali to je i mirno stanje uma', rekla je za Southern Living. Osim planinarenja i vežbanja, radi i vežbe disanja protiv anskioznosti i praktikuje terapiju zvukom.

O ishrani

'Zastarela je ideja da su masnoće nezdrave. Toliko se šećera stavlja u prehrambene proizvode, ali važnije je smanjiti unos šećera nego masnoća. Masnoće su dobre za kožu – zdrave masnoće kao avokado, maslinovo ulje i puter. Koristim kreme i ulja za lice, ali pazim da i ono što unosim u sebe pravi razliku. Morate negovati svoje telo iznutra i spolja.'

O savetima koje je dala deci

Endi Mekdauel ima troje dece: ćerke Margaret i Rejni nasledile su majčine stope u glumačke vode, a sin se bavi nekretninama, a najvažnija stvar koju im je htela usaditi vaspitanje je samopouzdanje i nezavisnost. 'Mladim ženama je lako osetiti se bespomoćnima i brinuti da nisu dovoljno dobre. Nisam htela da se moja deca ikada tako osećaju', rekla je Endi, a dodaje da su joj i mišljenja njene dece najvažnija: 'Moja se deca ugledaju na mene i s koliko god negativnih komentara da se susretnem, njihovo mišljenje mi je jedino važno'.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Električna turpija za nokte

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati