Savremena žena

Direktno.rs

30. 11. 2021. 09:33 0

Najčešće greške u nezi lica

Svako od nas ima određenu rutinu za negu lica. Umivanje lica može uticati na kvalitet kože. Dermatolog dr Erin Gilbert navodi šta je to što najčešće radimo, a time štetimo našoj koži.

Ne perete lice redovno

Neki ljudi ne peru lice svaki dan jer misle da će time ukloniti prirodna ulja koja štite i vlaže kožu. To je na neki način istina. Ipak, ako se ne umivate redovno na koži se nakuplja suvišna masnoća koja može izazvati upale i pojavu akni. Lice treba prati svaki dan, a ponekad i do dva puta dnevno.

Koristite iste proizvode i leti i zimi

Naime, leti bi trebalo koristiti jače proizvode za čišćenje lica koji pene. Takođe možete koristiti i one sa salicilnom kiselinom ako imate problema s aknama.

Zimi koristite nežnije gelove za čišćenje koji nemaju toliko sapuna u sebi. Naime, zimi vam treba bolja zaštitna barijera jer je koža izložena hladnoći.

3. Agresivni ste prema koži

Ako prečesto koristite proizvode za čišćenje lica u kombinaciji s drugim grubim metodama čišćenja možete skinuti prirodni zaštitni sloj kože. Tada ona postaje iziritirana, osetljiva na spoljne uticaje, šmiku i podložna upalama.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati