Savremena žena

Direktno.rs

02. 11. 2021. 06:00 0

U prvoj trudnoći imamo plan, u drugoj "dajte lekove"

Jedna mama rešila je da pokaže koliko se zapravo razlikuju prva i sve ostale trudnoće.

Kada čekamo prvo dete, sve je nepoznato. Pratimo svaki deo trudnoće, pitamo se koje veličine je beba u stomaku i o svemu mislimo. Čitamo knjige, pratimo simptome, raspitujemo se. Sa drugim, trećim detetom, to se sve malo menja. Nije nam nepoznato to što se dešava, većinu stvari smo prošli do sada, a pritom već imamo decu koju ne možemo da izgubimo iz fokusa. Mama je mnogo opuštenija.

Prva i ostale trudnoće se dosta razlikuju, a mama Ester Anderson je rešila da na šaljiv način pokaže kako to zapravo izgleda. Ona je treći put u drugom stanju, sve je već prošla. Tako je ona ispričala kako sa prvom bebom znamo tačno u kojoj je nedelji, poredimo je sa voćkicama i znamo tačno koje je veličine. U ostalim trudnoćama ona kaže: "Paaa, srednje je veličine, možda?"

"Zašto ih zovu jutarnje mučnine kada traju celog dana? Probala sam i čaj sa đumbirom, kolačiće sa đumbirom, sve sa đumbirom", tako je to bilo u prvoj trudnoći. A u drugoj, otprilike to izgleda ovako: "Moram da pazim na ostale, ovo radi", rekla je pokazujući na kantu vezanu oko vrata, za slučaj mučnine.

"Krevetac se može pretvoriti u 12 različitih stilova, može tu spavati i kad poraste", rekla je, pokazujući kako to izgleda u prvoj trudnoći. "Gore je ponestalo mesta, mislim da ćemo je staviti u ogradicu za igranje", istakla je tokom ostalih trudnoća.

I ishrana je potpuno drugačija. U prvoj trudnoći mame paze na ishranu, ne piju kafu, brinu se o svemu... a u drugoj mama jede kolače i pije punu šolju kafe uz reči: "Moram, da bih preživela."

A kako izgleda plan porođaja? Trudnica po prvi put, naravno, mora da bude potpuno spremna. Već drugi ili treći put, to obično ide uz reči: "Dajte mi sve moguće lekove".

Ova mama nasmejala je svojim pričama mnoge, a sigurni smo da se i vi osećate slično.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Džekpot

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati