Savremena žena

Direktno.rs

15. 10. 2021. 15:26 0

Najstarija u Srbiji, puni 107 godina: "I ja se čudim" (FOTO)

Ilonka Kovač, najstarija Novosađanka i građanka Srbije, napunila je danas 107 godina. Za nju će u nedelju, kao i svake godine, biti služena misa u novosadskoj crkvi Imena Marijinog, gde još uvek redovno dolazi na misu sa Satelita, gde stanuje.

Mnogi se pitaju koji je recept dugovečnosti i kako preći "zlatnu stotku". Ilonka okriva da se tajna dugog života krije u konstatnom radu, ali se i sama čudi kako toliko dugo živi.

- Uvek sam živela skromno, pa i danas, ne pijem čak ni kafu. I treba uvek mnogo raditi, biti u pokretu. Ja sam celog života mnogo radila, noću kad nisam mogla da spavam, vezla sam ručne radove. I danas obrađujem svoju malu baštu, niko mi ne pomaže. Usisam, ispeglam, kuvam, veš ne stavljam u mašinu, perem na ruke... Jeste teško, ali sve uradim sama. I ja se čudim kako toliko dugo živim. Više puta sam osetila da je došao kraj, ali, evo, i dan-danas sam tu. Nikad se ne zna unapred, to je trenutak u kojem se nešto dogodi ili ne - priča ona za novosadski "Dnevnik".

Baka Ilonka rođena je u Bačkoj Topoli, a sa 16 godina prešla je da živi u Novi Sad. Danas živi na Satelitu (gradska četvrt u Novom Sadu). Sin je neženja i živi s njom. Od ćerke je dočekala i čukununuka, ali nažalost, niko od njih ne živi u Novom Sadu.

U žižu javnost je došla kada je napunila 104 godine, a mediji su nedavno pisali i da je najstarija Novosađanka revakcinisana. 

- Kad sam napunila 100 godina, rekla sam sinu: "Do sad sam ja to radila, a sad sam spremaj svoju sobu!" - nasmejala je jednom prilikom javnost Ilona Kovač.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati