Savremena žena

Direktno.rs

23. 08. 2021. 17:59 2

O čemu mlada treba da misli kad bira kumu

Kuma je mladina desna ruka tokom priprema za venčanje i na samom venčanju, a kako biste izabrali prijateljicu stvorenu za tu ulogu, postoji nekoliko stvari koje bi trebalo uzeti u obzir.

Tokom planiranja venčanja, ali i posle njega još više, kuma vam je najbliža osoba. Kako izabrati pravu?

Veže vas zajednička prošlost

Za venčanu kumu izaberite prijateljicu koju poznajete godinama i s kojom ste puno toga proživeli. Prijateljicu koja je videla mnoge vaše dobre, ali i loše trenutke. Neka to bude osoba koja vas stvarno poznaje i koja zna kako ste odrasli i sazreli tokom godina, piše Zadovoljna.hr.

U kontaktu ste

Kuma mora biti osoba s kojom ste u kontaktu, a ne neko s kime se dugo niste videli ni čuli. Ako se i ne viđate tako često, ali redovno razgovarate telefonom to je u redu, ali ako se ne sećate kada ste poslednji put okrenuli njen broj, bolje je da za venčanu kumu izaberete drugu osobu.

Razume vas

Svako od nas ima svoje “bube”, a svaka buduća mlada tokom planiranja venčanja u nekom trenutku doživi baš takvo ćudljivo raspoloženje. Venčana kuma mora da bude neko ko vas razume i ko zna kada je trenutak da vas savetuje i bude vam podrška, a kada da vas ostavi na miru. Poslednje što želite je da osoba koja bi trebalo da vam bude oslonac poludi zbog vašeg ponašanja. Treba vam neko ko stvarno razume vas i vaše želje.

Želi da vam pomogne

Tokom planiranja venčanja kuma će vam biti prijateljica, osoba od poverenja, pomoćnica, ali pre svega neko na koga se možete osloniti u trenucima kada vam je dosta svega. Kada birate kumu to mora da bude neko za koga znate da će vam pomoći i ko će biti uz vas u svakoj situaciji.

U njenom društvu ste opušteni

Venčana kuma mora da bude neko s kim se možete dobro nasmejati, ko poznaje vašu ljubavnu priču i vašu prošlost, neko s kim se možete zabaviti, ali i iskreno razgovarati o ozbiljnim stvarima. Kuma neka bude ona prijateljica uz koju ste opušteni.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Probaj i ti, zabavno je

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati