Savremena žena

Direktno.rs

10. 07. 2021. 18:35 0

Kako i koliko često čistiti četkice za šminku?

Većina devojaka zanemaruje četkice za šminkanje, pa tako dopuštamo da se na njima formiraju gomile pudera i senke i koristimo različite proizvode na istim četkama.

Prema stručnjacima, bitno je da odvojimo barem nekoliko minuta za čišćenje četki svake nedelje kako bismo izbegli rast bakterija, akni i veće probleme s kožom. Četke su izuzetno korisne za postizanje kvalitetnog makeupa, pa je važno da ih dubinski očistimo s vremena na vreme. Evo šta trebate imati na umu:

Koliko često treba prati četkice?

Idealno bi bilo da četkice očistimo nakon svake upotrebe, ali to je izazov kada nemamo previše vremena. Evo nekoliko generalnih pravila:

Četke za proizvode u prahu (poput rumenila ili bronzer) : 1-2 puta sedmično

Četke za kreme (korektor, senke, tekuće podloge) - svakodnevno jer su sklonije zadržavanju bakterija koje mogu uzrokovati infekcije.

Treba ih čistiti svakodnevno, jer mogu da skupljaju bakterije više nego četke, obzirom da se koriste mokri i ostaju mokri nakon upotrebe.

Čime čistiti četke?

Šamponi za bebe su nešto što i profesionalci koriste za čišćenje četkica. Možete koristiti i obični sapun za čišćenje. Neki ljudi koriste i deterdžent kada žele dubinski očistiti svoje četke za šminkanje. Postoje i posebno dizajnirana sredstva za čišćenje šminke koja možete pronaći u većim drogerijama.

Kako pravilno očistiti četku?

Navlažite četke - prvo ih isperite pod vodom. Pobrinite se da voda ne uđe u delove gde je lepilo, obzirom da ovo može uzrokovati ispadanje dlaka i kasnije potpuno uništiti četku.

Lagano umasirajte u sapun - utrljajte vaše sredstvo za čišćenje na ruku, a zatim kružnim pokretima okrećite četku po dlanu.

Isperite - nakon što je četka čista (možete ponoviti korake dok je detaljno ne očistite) isperite četku i pobrinite se da nema više proizvoda po njoj.

Iscedite vodu - Lagano prstima iscedite višak vode i ostavite četke da se osuše.

Kada je vreme za nove četke?

Ako se četke adekvatno peru i održavaju, one vam mogu trajati godinama. Nemojte ih držati u kesicama. Nađite mesto gde im se neće oštetiti dlake kako biste ih duže mogli koristiti. Ako su s četkica počele da otpadaju dlake, možda je vreme da ih zamenite!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Brze pruge Srbije

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati