Savremena žena

[ Izvor: Stil ]

29. 06. 2021. 17:57 0

Pet razloga zbog kojih neke žene izgledaju dobro i posle 60.

Da li ste primetili da većina žena u Srbiji, kako pređe šezdesetu, tako se stopi u masu istih lica njenog godišta?! Sve imaju kratku sedu kosu (skoro mušku frizuru), naočare i nose šarene haljine.

Donosimo vam 5 razloga zašto žena u šezdesetoj godini izgleda kao stara starica:

1. Tip starenja i nepravilna nega

Svaka žena ima svoj tip starenja. Ali retko ko tome pridaje naročitu važnost, verujući da je dovoljno samo voditi računa o sebi. Starenje zavisi i od toga koji nas problemi sačekaju s godinama.

Umoran tip starosti. Jedan od najtežih za ispravljanje. Smanjen tonus tkiva - oštri nazolabijalni nabori, spušteni gornji kapak i uglovi usta, od kojih lice izgleda tužno i umorno.

Fino naborana.

Mišićav. Starosne promene kod takvog starenja najmanje su izražene, a koža ostaje glatka i u starosti. Po pravilu, ovaj tip je svojstven azijskim ženama.

Deformacija. Najneprijatnije je kada celo lice pluta i odjednom: pojavljuju se vrećice ispod očiju, leti, nabori na vratu i dvostruka brada. Jedini plus, koža je obično gusta, pa su bore retko izražene.

2. Zdravstveni i problemi sa zubima.

Realnost je takva da naš narod nije navikao na prevenciju bolesti. Trčimo kod lekara kad se već sve dogodilo. A ovde nije sve do izgleda, reč je o životu.

Ovo se odnosi i na zube - jedna od najbolnijih tema. Ipak, kako izgledamo, kako starimo, u velikoj meri zavisi od stanja usne šupljine i broja zuba. Bilo koji kozmetolog će to potvrditi.

3. Životni stil

Starije dame često odbijaju da se bave sportom, otpisujući nedostatak novca za teretanu. To su samo izgovori, a novac sa tim nema nikakve veze. Da, u društvu istomišljenika je zabavnije vežbati i efekat je uočljiviji. Ali čak je i svakodnevno hodanje već dovoljno za održavanje kondicije i, prema tome, izgled mlađe osobe. Glavna stvar je želeti.

4. Način razmišljanja

Mnogi penzioneri, nazaduju kad odu u penziju. Život im prođe u dosadi, spavanju i gledanju televizije. Na kraju, interesovanje za nova znanja, zabavu i odeću nestaje. Takav stil života donosi zapušten izgled i višak kilograma.

5. Zastarela odeća

To uopšte ne znači da trebate menjati odeću do krajnosti. Idealna opcija je vaš vlastiti stil koji odgovara vašim godinama i tipu tela. Izgledati mlado i izgledati u trendu nije isto.

Možete izgledati moderno u bilo kojoj dobi.

Stilisti toplo preporučuju da napustite bezobličnu odeću „zabavnih“ boja u korist nežnih, pastelnih tonova koje osvežavaju ten.

Žena u bilo kom dobu može ostati atraktivna i ne izgledati kao „baka“, dovoljno je samo da bude nasmejana, pozitivno raspoložena osoba koja uvek ima vremena za sebe i svoja interesovanja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


U trendu

Zoran Živković [29.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati