Savremena žena

L. J.

07. 06. 2021. 12:49 2

Dijana istrčala maraton (42km): Pobedila sebe, POKIDALA TRASU (VIDEO)

"Nisam iskusila zid o kom trkači pričaju. Imala sam snage i ogromnu želju. Na cilju - sreća, velika sreća. Ponosna sam, pobedila sam sebe" , priča Dijana Vukmirović koja gazi četrdesete, a juče je istrčala svoj prvi maraton.

Beogradska 42 kilometra prošla je bez problema, a euforiju oseća od kad je rešila da ih istrči.

- Nisam znala da li mogu, tačnije mislila sam da neću moći, ali sam jako želela tu medalju - kaže Dijana, koja je mama dve odrasle ćerke.

Na stazi je pokazala da može, i te kako da može.

Noć pred maraton nije spavala od uzbuđenja, pa je tako počela i trku.

- Zaletela sam se u startu, što mi je oduzelo snage i posustajala sam na sredini staze. Lagano nastavljam, trčim, vidim drugaricu, ali je ne stižem i podsećam sebe da smo se dogovorile da nema "gušenja" na stazi. Čujem dečka kako podržava druga koji posustaje, uključujem se i trčimo svo troje.

Razmenjujemo iskustva, međutim jedan od njih ipak odustaje, jednostavno nema više snage.

- Ognjen, ime će mi reći desetak kilometara kasnije, nastavlja sa mnom i delimo želju da istrčimo prvi veliki maraton - priča ova odlučna žena.

Sa drugom sa staze će se pratiti do kraja. Razumeli su se oko zaustavljanja na okrepama, zajednički tempo im je odgovarao i delili su veliku želju da prođu kroz cilj.

U jednom momentu stiže drugaricu, ali i dalje svaka ide za sebe.

Dijana je pad snage osetila kod 30 kilometra, ali je "lako" uspela da ga prevaziđe.

Tu negde je dobila i ružu od druge prijateljice koja je bodrila, a elan sve vreme stiže i od sugrađana koji ohrabruju maratonce, tapšu, deca bacaju pet, pa Dijana sebi kaže "ajde još malo, to je samo jedan trening u Košutnjaku, laganih desetak kilometara i na cilju si ".

- Dobacuju mi sa strane da sam 29. devojka koja stiže. Mislim se to je uspeh, neću dozvoliti da padnem, jer mogu i imam snage, a želja je sve veća. Prestižem još dve i završavam na 27. mestu - priča ona.

Dijana je presrećna. Ponosna što je uspela da istrči svoj prvi maraton. Iako trenira godinama nije bilo lako odvažiti se na najdužu trku. Sad zna da može i sigurno da je ovo lep početak za još mnogo njenih dugih trasa.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Brze pruge Srbije

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati