Savremena žena

Direktno.rs

25. 01. 2021. 11:37 0

Greške u ljubavi koje sam pravila u 30-im: Neću ponavljati

U životu je normalno grešiti, ali iz grešaka treba da se uči. Ne samo iz svojih nego i iz tuđih. Saveti starijih i iskusnijih ljudi uvek je dobro poslušati.

Književnica Laura Vajt podelila je neke greške koje je pravila u ljubavi u 30-im godinama, a sada ih, kako kaže, više nikada ni bi ponovila.

- Vratila bih se i učinila bih mnoge stvari drugačijima, ne mogu da lažem. Ali, budući da ne mogu, možda vam moji saveti mogu pomoći da ne pravite iste greške - rekla je Laura.

Evo što je sve rekla:

1. Nisam postavljala važna pitanja jer sam se bojala odgovora: Iako sam duboku u sebi znala odgovore nisam bila spremna da ih čujem na glas. Dopuštanje strahu da pobedi nije bila dobra odluka. Volela bih da sam bila spremna da se nosim sa ne uvek tako zabavnom istinom. To bi mi uštedelo mnogo vremena.

2. Nisam se dovoljno zabavljala: Da danas moram da biram između razgovaranja o svojoj vezi ili bavljenja nečim zabavnim s osobom koju viđam, nadam se da ću uvek odabrati ovo poslednje.3. Verovala sam u godine, ljubav i brak: Volela bih da sam više vremena provodila u potrazi za novim ljudima, iskustvima, mestima umesto što sam se usresredila na traženje onog pravog.

4. Izgubila sam iz vida vlastite ciljeve: Ljubav vam može odvratiti pažnju sa ličnih pitanja u životu, ali to je loša ideja, barem je to bila za mene. Moja ambicija i fokus postali su ta veza umesto moji vlastiti ciljevi, a imala sam ih.

5. Nisam se prvo bavila svojim stvarima: Imala sam nekih problema i pitanja koja su me mučila u 30-ima kao - gde sam htela da živim, šta sam želela da radim sa svojim životom - koji nisu dobili fokus jer sam bila previše zabrinuta s kim ću završiti. Sad, kad sam se pobrinula za sebe - dala sam prednost svom telesnom i emocionalnom zdravlju, svom poslu i svom životu.

6. Nisam slušala svoju intuiciju: Sve sam znala, ali moje srce nije htelo da razgovara sa mozgom. Volim da slušam srce, ali ponekad treba u obzir uzeti i zdrav razum, posebno kada se radi o većim pitanjima.

7. Više sam gledala na potencijal nego na stvarnost: Ja sam neumoljivi idealista koji vidi mogućnosti, ponekad i malo previše. Bilo je prejednostavno i primamljivo gledati samo dobre stvari i ne poželeti one loše, ali to može imati i posledice.

8. Prihvatala sam neprihvatljivo ponašanje: Možda se nisam udala za nekoga ko mi nije odgovarao, ali provodila sam takva razdoblja u vezama. Dopustila sam ljudima da razgovaraju sa mnom na načine koje ne bih poželela nikome.

9. Nisam sebe volela dovoljno: Ako prvo sebe ne volim i ne cenim dovoljno, ne možemo dati sve od sebe u vezama. Prihvatićemo ponašanje koje ne zaslužujemo, a verovatno ćemo i takvo neko ponašanje pružiti, prenosi Your Tango.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati