Savremena žena

Direktno.rs

22. 01. 2021. 18:30 0

"Umrla sam na 37 sekundi i videla sve oko sebe"

Pošto je rodila sina Džejkoba, njeno srce prestalo je da kuca i bila je mrtva 37 sekundi.

Stefani Arnold iz SAD-a tokom druge trudnoće 2013. godine imala je strah i predosećaj da će umreti tokom porođaja – i nije sasvim pogrešila.

U novom dokumentarcu na Netflixu, Surviving Death, ispričala je sa svojim suprugom Džonotanom kako je doživela kliničku smrt na 37 sekundi na porođaju jer je imala stanje koje se naziva placenta previa, odnosno predležeća posteljica.

Nalazi se vrlo blizu ili delimično kod materice, a u nekim slučajevima ga i potpuno prekriva.

Ovakav položaj posteljice može da prouzrokuje jaka krvarenja.

- Bilo mi je jako teško, dok još nisam znala da mi je posteljica u pogrešnom položaju da objasnim kako se osećam. Samo sam suprugu govorila da imam predosećaj da će se nešto loše dogoditi, ali nisam znala šta. Kada bi me neko pitao kako mi je u trudnoći, svaki put sam htela da odgovorim da ću umreti.

Zastrašujuća činjenica je da je Stefani bila u pravu, jer pošto je rodila sina njeno srce prestalo je da kuca i bila je mrtva 37 sekundi, prenosi Mirror.

- Išla sam na carski rez, rodio se Džejkob potpuno zdrav i srećan, ali sekundu posle toga ja sam prestala da dišem. Imala sam osećaj kao da sam u 3D filmu i da vidim sebe van svog tela. Kao da sam bila iznad sebe, a u nekim trenucima i pokraj sebe. Videla sam sve što se događalo u sobi. Videla sam lekare kako me oživljavaju. Sve se nekako kretalo oko mene, videla sam sve drage ljude – čak i baku koja je preminula pre 10 godina. Mamin brat se pojavio, zajedno sa mojom ćerkom i mamom.

Stefani se seća i kako je čula lekare da u panici govore kako se ovo ne sme događati, kako ne smeju da je izgube.

U stomaku je osetila jak pritisak pre nego što se vratila u život. Posle toga bila šest dana u induckovanoj komi, a jedan bubreg je zakazao. Ponovno je morala da nauči da hodai i govori, a cela situacija ostavila je, kako kaže, veliki trag u njenom životu.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati