Savremena žena

Direktno.rs

28. 10. 2020. 06:32 0

Demonstracija POROĐAJA: Milioni gledaju ovaj snimak!

Bruk Bernal predaje porodičnu mediciju u jednoj srednjoj školi, a u okviru nastavnog programa mora da im objasni i proces porođaja.

Kako bi što verodostojnije demonstiriala učenicima šta se dešava u porođajnoj sobi, uzela je lopticu za stoni tenis i balon, a onda je ubacila lopticu u balon, naduvala ga, pa počela da stiska balon kako bi izvadila lopticu.

Kaže da je inspiraciju za ovaj manje jeziv metod objašnjavanja dobila na Fejsbuku.

- Videla sam da je jedna nastavnica pokazala učenicima ovo koristeći se ovom metodom - kaže Bruk i dodaje da joj se zahvaljuje jer je ovo mnogo lakše i zanimljivije od puštanja videa koji često izbezume decu.

Malo pošto je lukava nastavnica objavila ovaj klip na Tik Toku brzo je postao viralan i već ga je pogledalo više od pet miliona korisnika. (Video se možete pogledati klikom na strelicu).- Demonstracija ne uznemirava učenike, najviše ih zanima kako lopta stane u balon i kako se toliko rasteže bez pucanja. Ovo je dobro vizuelno pomagalo. I jasno je da beba neće leteti preko sobe poput lopte. Mislim da im je ovo jasnije od pokazivanja videa rođenja - rekla je.

Dodala je da joj balon nikada nije pukao, ali znalo se desiti da se lopta zaglavi, ali to iskoristili kao dokaz koliko je porođaj težak.

Zanimljivo je da je Bruk trenutno trudna po treći put i ističe da je važno mlade ljude upoznati sa procesom porođaja.- Moj muž nije imao pojma kako izgleda porođaj kad sam prvi put bila trudna, nije mi verovao kad sam mu sve objasnila. Zbog toga želim da učenicima dam osnovno znanje, da se devojke osećaju sigurnije kad jednog dana zatrudne i da momci budu sjajna podrška nekome ko je trudna i čeka bebu - dodala je.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Uništitelj

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati