Savremena žena

Direktno.rs

26. 10. 2020. 14:30 1

Abortirala sa 19, roditelji znali: "Ako sudite drugima idite na terapiju"

Zabrana abortusa u Poljskoj izazvala je burne reakcije, koje su odjeknule i u Srbiji. Poznata dama iz Beograda, didžej i dizajnerka Aleksandra Duende odlučila je da podeli svoje iskustvo i pošalje poruku svima koji misle da mogu da "odlučuju o ženskim telima kao da su lutke".

U Srbiji je društvo godinama unazad duboko podeljeno na temu abortusa, a Aleksandra Duende je na Instagramu podelila svoje iskustvo koje je doživela kao tinejdđerka u 19. godini i imala je šta da poruči svima koji to osuđuju.

- U kom trenutku je dosta da drugi ljudi odlučuju o ženskom telu kao da su lutke? Čitamo ovih dana naslove o nekoj “dalekoj” zemlji u kojoj su zabranjeni abortusi. Reagujemo na ovaj ili onaj način i mislimo da nas to ne dotiče. Možda taj zakon trenutno nije na snazi u našoj zemlji (što ne znači da jednom neće biti), ali šta je sa moralnim zabranama i taboo temama? - zapitala se Aleksandra Duende.

Ona je na društvenim mrežama podelila svoje iskustvo uz poruku svim devojkama, ženama, koje se suočavaju s mračnim razmišljanjima o abortusu, ali i onima koji i dalje ne shvataju da je ta odluka pravo žene.

- JA SAM jedna od tih žena koje su prošle tu proceduru u 19. godini svog života. Možda sam jedna od retkih koja to nije krila od roditelja i imala potpunu podršku od njih. Ne mogu da zamislim kako bi bilo da sam kroz to morala da prolazim sama kao što je to slučaj sa mnogim ženama i devojkama. Nije baš nešto o čemu pričate sa drugaricama uz kafu je l’ da? A možda bi i trebalo. Možda se nikada u životu ne biste zapitale da li ste zbog toga loš čovek, možda nikada zbog te krivice ne biste imale hormonski poremećaj, možda u svemu tome nikada nije trebalo da budete same. I bilo kom živom stvoru koji misli da može nešto da odluči i sudi o tuđem životu predlažem da krene na terapiju i prestane da povređuje druge ljude - poručuje Aleksandra Duende.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati