Savremena žena

Direktno.rs

04. 10. 2020. 17:34 0

Trikovi za pranje i odlaganje veša: Šta će pirinač u ormaru?

Uzalud vam lepa garderoba ako se taman zaletite da je obučete i otkrijete da ne miriše kako treba. Za to može biti krivo, jednostavno, pondeblje u kojem živite.

Mnogima je stalo do mirisa sveže opranog veša, naročito ako žive u krajevima gde su jeseni i zime vlažne i u kuću se lako uvuče ružni miris vlage. Upravo to je odgovor na pitanje zašto držati pirinač u garderobu.

Skupljač vlage

Ako ste čuli za trik da se u pirinač stavi mobilni telefon kada vam padne u vodu, znate da taj trik ima ploda, jer će sakupiti vlagu. Ovo je korisna informacija ako znamo se u garderobu može zavući vlaga i izazvati pojavu neprijatnog mirisa, a posledica je nedovoljno osušene odeće ili viška vlage u prostoriji.

Osveživač vazduha

Ne morate da potrošite mnogo novca i vremena da biste pronašli savršen miris za garderobu, već možete sami da ga napravite i to tako da dodate par kapi vašeg omiljenog esencijalnog ulja u pirinč koji ćete staviti u ormar.Evo kako da napravite "mirisan" pirinač, sve što vam treba je:

Jedna šoljica belog pirinča,

Malo esencijalnog ulja,

Posudu u koju ćete staviti pirinač,

Malo tkanine i jedna gumica za kosu.

Pirinač pomešajte sa desetak kapi esencijalnog ulja u posudi. Uzmite komad lagane tkanine i prekrijte posudu, a gumicom sve dobro učvrstite.

Posudu s mirišljavim pirinčem stavite u garderobu. Posle nekoliko meseci zamenite pirinač, ponavljajući postupak.

Ako želite da vam veš divno miriše možete da dodate u veš mašinu tokom pranja:

Sok od limuna, jer limun deluje kao prirodan izbeljivač, a uz to će vaše rublje posle pranja neodoljivo mirisati.

Sodu bikarbonu, jer kao što je stavljate u frižider da upije sve neprijatne mirise, tako je možete dodati prilikom pranja veša kako bi se pojačao miris prašku.

Esencijalna ulja, koja su idealno prirodno sredstvo za borbu protiv bakterija i buđi. Dovoljno je dodati par kapi ulja lavande, eukaliptusa, mente kako biste sprečili nastanak mrlja ali i neprijatan miris na vlagu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati