Ljubav

Direktno.rs

18. 04. 2024. 22:14 0

5 trikova manipulatora: Kaže radi to iz ljubavi

Pet taktika koje koristi manipulator i ubeđuje vas da to radi iz "ljubavi" - potrudiće se da iz svega izvuče korist za sebe.

5 taktika koje manipulatori koriste u ljubavi.

Svako od nas želi iskrenu i čistu ljubav, osobu koja nas podržava, podstiče nas da se razvijemo, predstavllja nam oslonac i uvek je uz nas. To je neko kome možete da verujete, neko ko je iskren, ko vas prihvata onakvima kakvi jeste.

Međutim, kada smo zaljubljeni lako možemo ove divne osobine pripisati osobi koja i nije baš tako pozitivna, kao i manipulatoru koji se krije iza maske obmane.

Manipulator je osoba koja nije iskrena kada je reč o osećanjima i potrudiće se da iz svega izvuče korist za sebe, a evo koje manipulativne taktke upotrebljava, a mnogi ih pogešno povezuju sa ljubavi:

1. Previše nege i brige kao sredtsvo kontrole

Ukoliko osoba stalno brine o vama, zove vas, proverava, zaštitnički se ponaša, i sve to predstavlja kao čin ljubavi i brige o vama, a vi osećate da vas takvo ponašanje "guši, moguće je da je reč o manipulaciji.

2. Upadljiva ljubomora, simulirane svađe i ljutnje

Umesto da vodite iskren dijalog u kojem će obe strane prihvatiti svoje greške, veća je verovatnoća da će manipulator pokušati da vas natera da se osećate krivim. Iako vam neće biti jasno zbog čega ste krivi, on vas može ubediti da vas voli, a da ste vi nezahvalni, izdali ste ga, povredili itd. Ne preuzima odgovornost za svoju krivicu, skreće sa teme i prebacuje je na vas.

3. Emocionalna manipulacija

Ovo uključuje ignorisanje, manipulisanje tišinom, stalne promene raspoloženja... Kada pokušate da razjasnite kako je to povezano sa vama i u čemu grešite, osoba ne odgovara ništa konkretno. Što vam više osoba ne odgovara, vi sve više preispitujete sebe i razmišljate gde ste pogrešili.

4. "Šargarepa za magarca"

Ovo je manipulativna taktika simbolično nazvana "šargarepa za magarca" u kojoj manipulator obećava da će ispuniti nešto važno u budućnosti, ali rok za to stalno odlaže. U isto vreme, vi ste u potpunosti iskorišćeni. Reči umesto dela.

5. Opravdavanje svake negativnosti ljubavlju

Na primer, manipulator vas je osramotio pred prijateljima, napravio je scenu, uništio vam je vikend, vikao je na vas itd. Ali kada primeti da ste spremni da se udaljite ili odete, on pokušava da vas uveri u vašu krivicu ili da sve to radi iz ljubavi prema vama.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]

Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati