Savremena žena

Direktno.rs

14. 06. 2020. 17:02 0

Aktivnosti za SAVRŠENU pozadinu

Isprobajte preskakanje užeta, hodajte stepenicama, a možda biste mogli malo i da "zaveslate"...

ROLERI

Iako ovo zvuči kao prava zabava, vožnja rolerima je ozbiljna vežba, a sad je idealno vreme da to isprobate. Osim što ćete potrošiti višak kalorija (sat vremena vožnje rolerima sagorće gotovo 500 kalorija), vaši mišići takođe rade. Vožnja rolerima će aktivirati mišiće nogu, zadnjice i bokova. Nakon dve do tri nedelje vožnje rolerima videćete prve rezultate na svom telu.

VESLANJE

Ne morate zaista da se uputite na more ili obližnje jezero. Dovoljno je u teretani skočiti na spravu za veslanje i na dvadesetak minuta se pretvarati da ste učesnik u trci. Fokusirajte se na to da su vam stopala "zalepljena" za pedale, dok se odgurujete petama. Sva snaga za veslanje mora dolaziti iz stražnjice.

PRESKAKANJE UŽETA

Ova vežba sagoreva više kalorija od većine drugih kardiovaskularnih vežbi. Takođe, paralelno oblikuje i gornji i donji deo tela. Za dodatan učinak na pozadinu malo izmenite tehniku skakanja: skupite noge i savijte kolena, pa uže preskačite naizmenično ulevo i udesno, kao da vozite slalom.

PODIZANJE NOGE NA LOPTI

Ovom vežbom ćete definitivno zatezati pozadinu. Lezite na loptu za pilates tako da se bokovima i stomačnim mišićima oslanjate na nju, a podlakticama se pridržavajte na tlu. Držeći levu nogu na podlozi, zategnite desnu i podignite je tako da bude u ravni s kičmom. Stisnite mišiće stražnjice. Važno je da ne podižete nogu previsoko jer će tada raditi mišići leđa.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati