Savremena žena

21. 05. 2020. 13:35 0

Nije sve u veličini: Kakve grudi vole muškarci?

Kroz razne kulture provlači se jedna karakteristika ženskih grudi koje su najprivlačnije muškarcima, zaključili su naučnici s praškog univerziteta.

Fascinacija grudima nastaje zbog oksitocina, koji se otpušta tokom dojenja.

Taj hormon takođe stvara evolucijski nagon za snažnu povezanost u ljubavno-seksualnim odnosima, tvrde naučnici i autori knjige "Hemija između nas" Leri Jang i Brajan Aleksandar.

- Muška opsesija ženskim grudima je prilično čudna. Muškarci su jedini muški sisari koji su fascinirani grudima u seksualnom kontekstu - rekao je Jang.

Žene su jedini sisari koji razvijaju grudi u pubertetu, a muškarci su jedini sisari koje te grudi miluju, masiraju i oralno stimulišu tokom polnog odnosa.

Međutim, postoji tip grudi koji je muškarcima izuzetno privlačan.

Naučnici iz Praga su zaključili da se kroz razne kulture provlači jedna karakteristika grudi koja je muškarcima najprivlačnija. Iako su muškarci širom sveta gledajući slike golih žena otkrili da im je najprivlačnija veličina grudi trojka, to zapravo nije najvažnija karakteristika.

Jedan od najvažnijih faktora je zapravo čvrstoća tkiva, odnosno muškarci biraju grudi koje izgledaju čvrste i koje su postavljene visoko na grudnom košu, kao da stoje u vazduhu.

Takve grudi zapravo su simbol plodnosti jer podsećaju na mladalački izgled, uz koji naravno dolazi i veća plodnost.

Ali zašto su im baš grudi privlačne?

Studija je pokazala da stimulacija grudi i bradavica povećava seksualno uzbuđenje kod 82 odsto žena, a njih čak 60 odsto od svog partnera traži da im dodiruje grudi.
Tokom godina postojao je niz faktora koji bi mogli da utiču na fascinaciju muškaraca grudima, poput časopisa "Plejboj (Playboy)".

Naučnici, međutim, objašnjavaju da ta privlačnost ne dolazi iz odgoja, već je ona duboko usađena u mozak na nivou nagona.

Postoje mnoge teorije zašto su grudi toliko privlačne muškarcima. Jedna govori kako je ta privlačnost evolucijsko-biološka prema kojoj su pune grudi, sastavljene uglavnom od masnoća, pokazatelj muškarcu da je žena dobrog zdravlja i spremna da rađa.

Druga teorija govori da seks većine primata izgleda tako što muškarac ulazi "od nazad" pa da ih grudi onda podsećaju na zadnjicu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati