Savremena žena

Direktno.rs [ Izvor: Woman Magazine ]

18. 05. 2020. 22:51 0

Koliko često treba da peremo brushalter

Modna kreatorka Stela Makartni, ćerka čuvenog Pola Makartnija otkriva nam koliko često je zapravo potrebno da vodimo računa o higijeni brushaltera koje svakodnevno nosimo.

Poznata po vrhunskim izdanjima kolekcija koje godinama unazad osvajaju modne piste, a koje nose neke od najlepših devojaka sveta, Stela je dajući nedavno intervju za poznati "Observer", šokirala je javnost pojedinim tačkama gledišta.

Ova famozna dama kojoj se bliži peta decenija života, izjavila je da su je godine krojačkog iskustva i edukacije na polju mode i modne industrije, naučile brojnim stvarima među kojima je možda i najvažnija ona koja se odnosi na brigu o svojoj odeći. Naime, ona je objasnila da je tokom studija u slobodno vreme u Londonu naučila da postoji zlatno pravilo koje glasi da se odeća koju nosimo pere veoma retko. Ovo pravilo se odnosi i na odeću koju iznajmljujete, poput odela. Ista se jednostavno – ne čisti. Ukoliko se isprlja, ostavi se da se fleka osuši i skine se četkanjem.

U osnovi, u životu, tvrdi Stela, pravilo je ako apsolutno ne morate nešto da perete – ne perite.Podelivši sa javnošću ove informacije Stela je dodala da se slično pravilo odnosi i na njeno donje rublje. Ona tvrdi kako u praksi ne menja brushalter svaki dan, niti odlaže garderobu na pranje nakon što ju je nosila tokom jednog dana. Stela potom dodaje, da ne bi bilo zabune, da je ona lično veoma čista osoba što se lične higijene tiče, ali da nije pobornik hemijskog čišćenja niti bilo kog drugog čišćenja, zapravo.

Ne treba da nas iznenađuje ovo Stelino gledište jer je poznato da je ona sama veoma strastvena po pitanju održive mode. Naime česta upotreba mašine za veš, a još više mašine za sušenje veša, dovodi do taloženja štetne količine ugljenika na njoj, koji je štetan po zdravlje. Takođe previše često pranje odeće dovodi do toga da ona deluje iznošeno, zbog čega imamo potrebu da kupujemo novu odeću. Iako se bavi modom Stela je osveštena po pitanju prekomerne proizvodnje odeće u svetu i trošenja neophodnih resursa na to.

Dakle koliko bi često trebalo da peremo naše brushaltere?

Logično, odgovor zavisi od toga koliko ih često nosimo. Ako je verovati rečima stručnjaka zlatno pravilo je nakon tri do šest nošenja. U velikoj meri to zavisi od faktora poput znojenja, upotrebe dezodoransa, krema za telo i sl.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati