Putovanja

Direktno.rs

11. 04. 2021. 10:12 0

Najpopularniji arhipelag u Brazilu: Vlast postavila uslov turistima

Pojedine države su otvorile granice za turiste i ukinule su ograničenja koja su imale radi zaštite od pandemije, a među njima je i ostrvo u Brazilu koje ipak ima samo jedan uslov za ulazak, da to je da ste preležali koronu.

Arhipelag Fernando de Noronja je među najpopularnijim brazilskim turističkim odredištima i upravo su ga ponovo otvorili za turiste, piše "Metro".Ali svi koji žele da posete ovo mesto moraju da dokažu da su preležali kovid-19. Potrebne su dve vrste testa: PCR test i test IgG antitela koje uprava ostrva prihvata najmanje 20 dana pre dolaska.

Arhipelag je na Uneskovoj listi zaštićene Svetske baštine i nalazi se oko 300 kilometra od severoistočne brazilske obale.Meštani se nadaju da će dolazak turista oporaviti ekonomiju, a ukoliko su turisti već preboleli virus, manja je mogućnost da se ponovo zaraze. Zato će svi turisti moći slobodno da se kreću po ostrvu i to bez straha.- U prvoj fazi otvaranja samo turisti koji su preboleli koronu i oporavili se mogu da letuju kod nas. Verujemo da se ne mogu ponovo zaraziti ni preneti bolest - rekao je administrator ostrva Giljerme Roha i  dodaje da je ostrvo bilo u potpunoj izolaciji, pa zato i veruje da će turisti biti bezbedni.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Jede mi se nešto slatko

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati