Putovanja

Direktno.rs

27. 11. 2020. 14:31 0

Zbog KIČ detalja ovo je najskuplji hotel na svetu (FOTO)

Kako izgleda najskuplji hotel na svetu? Ako vam kažemo da je dugačak skoro kilometar, jasno je da se radi o impozantnoj građevini, ali ima i jedan poseban detalj koji nema nijedan drugi luksuzni hotel na svetu.

Za hotel "Emirates Palace" u Abu Dabiju kažu da je najskuplji na svetu. Otvoren je 2015. godine, a u hodnicima i sobama nalazi se više od 1.000 Svarovski lustera.

Za izgradnju hotela potrošeno je tri milijarde dolara. Kada je otvoren, rečeno je od strane vlasnika da je ovo najskuplji hotel na svetu.U lobiju hotela nalazi se više od 1.000 "Svarovski" lustera koji osvetljavaju zlatni plafon. Iako je prizor skup, jedno noćenje je samo 240 evra po osobi, međutim savetuje se da gosti nekoliko nedelja unapred rezervišu smeštaj, jer su često sve sobe, kojih je 394, popunjene.
Ovaj poseban plafon površine 2.000 kvadratnih metara održava Manoj Kuriakos, inženjer iz Indije, i njegov tim. Njihov posao je da menjaju listiće zlata i srebra zalepljene za krov, koji prema rečima uprave hotela traju četiri do pet godina.

Da bi se pokrio jedan kvadratni metar plafona potrebno je oko 50 listića, što košta oko 100 dolara.- Listiće popravljamo jedan po jedan. Veoma su osetljivi, zbog čega moramo da budemo jako pažljivi - kaže Kuriakos.Prema rečima Kuriakosa, on i njegov tim dnevno zamene četiri do pet listića. Zlato kojim je ukrašen plafon uvozi se iz Italije, lepi se specijalnim lepkom i premazuje smesom za zaštitu.

Prema toj računici, ova luksuzna palata potroši godišnje 130.000 dolara samo na održavanje zlatnog plafona.

- Gde god da pogledate vidite zlatne i srebrne listiće - kaže Kuriakos.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati