Putovanja

Direktno.rs

23. 09. 2020. 05:38 1

Let za "nigde" rasprodat za deset minuta

Pre pandemije koronavirusa, putnici su smatrali da let avionom samo brz način putovanja s jednog odredišta na drugo, a posle izbijanja epidemije počeli su da priželjkuju ne samo odlazak na željeno mesto, već i sam doživljaj leta.

Zbog toga je jedna avio kompanija došla na ideju da organizuje put za “nigde”. Caka je u tome što je to let bez cilja ili odredišta.

Posmatranje grada iz aviona je popularna atrakcija, a dokaz za to je i sama činjenica da je let rasprodat za samo 10 minuta. Mnogi putnici su se uželeli samog leta, pošto je većina australijskih kompanija otkazalo gotovo sve međunarodne letove.

- Ovo je možda najbrže rasprodat let u istoriji naše kompanije - rekao je direktor kompanije Kantas Alen Džois.

Let će trajati sedam sati, a avion će leteti iznad Kvinslenda, Zlatne obale i Novog Južnog Velsa. Putnici će moći da vide razne znamenite atrakcije kao što su sidnejska luka, plaža Bondi i još mnogo toga.

Avio kompanija je takođe organizovala zabavni program koji će voditi slavni austalijski voditelji.Putnici će leteti avionom Boing 787 Dreamliner, koji se obično koristi za interkontinentalne letove.

Avion će poletati sa Sidnejskog aerodroma 10. oktobra i vratiće se nakon sedam sati. Prodato je 134 karte, a one su koštale između 566 i 2.734 američka dolara.

Nešto slično učinila je japanska i tajvanska kompanija EVA Air 8. Avgusta. A nagovešteno je da i druge kompanije planiraju slične letove, a među njima je i Singapur Airlines.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati