Putovanja

Direktno.rs [ Izvor: cdm.me ]

22. 08. 2020. 18:03 0

Prirodno remek delo: Žangje Danžija šarena planina

Žangje Danžija je možda i najveće prirodno slikarsko platno na svetu, budući da obuhvata površinu od oko 400 kvadratnih kilomentara.

Reč je o planini u Kini koja sa svojim prelepim spektrom više liči na umetničko delo nego na prirodnu formaciju stena.

Važno je naglasiti da je Danžija naziv za ovaj tip formacije stena, dok je Žangje mesto. Ovo neverovatno područje je veoma popularno među turistima, a takođe je, i po izgledu i po geološkoj formaciji, jedinstveno u svetu.Planina nudi nezaboravan prizor na gotovo svim svojim delovima, ali samo je ovaj deo, koji se nalazi u provinciji Gans na severozapadu zemlje, stekao svetsku slavu i dobio svoje mesto na popisu UNESCO-ve Svetske baštine 2010. godine.Čak i za Majku prirodu, stvaranje ovakvog komada umetnosti nije bilo lako. Zapravo, bilo joj je potrebno čak 24 miliona godina. Neobične boje stena su rezultat taloženja crvenog peska i slojeva mineralnih depozita.Vetar i kiša daju stenama završni izgled rezbarenjem čudesnih i prelepih oblika – koji se razlikuju u boji, teksturi, obliku i veličini.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati