Putovanja

[ Izvor: Beta ]

01. 03. 2020. 14:03 0

Javni prevoz u Evropi besplatan? POSTOJI!

Kako su najavili, tako su i uradili! U Luksemburgu je juče stupila na snagu mera o besplatnom javnom prevozu, čime je ta zemlja postala prva u svetu sa prevozom koji se više ne plaća.

Distributeri karata postepeno će biti uklonjeni ali će ih ostati nekoliko na železničkim stanicima i drugim prodajnim mestima za prvu klasu vozova, koja nije obuhvaćena tom merom.

Oko 40 odsto domaćinstava koristi javni prevoz u Luksemburgu, tako da će besplatan prevoz uveden kao 2socijalna mera" predstavljati uštedu od oko 100 evra prosečno po domaćinstvu na godišnjem nivou.

Građani Luksemburga najviše koriste automobile kao prevozno sredstvo, a vlasti planiraju velike investicije kako bi poboljšali saobraćajne infrastrukture.

Previđena je gradnja dodatnih parkinga, autobuskih stajališta sa savremenom opremom o podacima reda vožnje, dodatna mesta za električna punjenja automobila kao i uvođenje još nekoliko linija tramvaja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati