Putovanja

Direktno.rs [ Izvor: Express ]

20. 02. 2020. 16:42 0

Ostrvo kojem je ZABRANJEN pristup, ako vam je život mio

Ako odete na ovo ostrvo preživećete možda jedan sat i to ako imate ludu sreću.

Ostrvo zmija nije izmišljena priča kojom roditelji plaše decu, već je stvarno mesto koje se zove Ilha de Queimada Grande. Udaljeno je oko 30 kilometara od obale brazilskog grada Sao Palo i ovo ostrvo je dom najotrovnijim zmijama na našoj planeti.

Iako ostrvo deluje kao sa razglednice jer ga krase kamene obale i divna vegetacija, fauna ovog raja je smrtonosna. Brazilske vlasti su nedavo izdale zvaničnu zabranu svim građanima i turistima da prilaze ostrvu, stručnjaci su izračunali da na svakih pola metra živi nekoliko stotina opasnih zmija.Jedini dokaz ljudskog postojanja na ostrvu je svetionik koji je izgrađen kako bi se izbegli brodolomi, ali kako je zavedeno poslednja porodica koja je živela na ostrvu i radila u svetioniku je zabeležena davne 1900. godine. Nijedan član porodice nije preživeo pošto su zmije uspele tokom noći da se "ušunjaju" u kuću.

Nedavno su neke od zmija uhvaćene i odnešene na testiranje koje je dokazalo da se od njihovog smrtonosnog otrova mogu napraviti lekovi za sprečavanje loše cirkulacije i sprečiti srčani udar.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati