Putovanja

Direktno.rs

30. 12. 2019. 15:39 0

Putovanja se menjaju, ovo će biti trend u 2020. godini

Kako mladi, tako i stariji, postaju sve svesniji svog uticaja na životnu sredinu, čak i u toku putovanja. Sajt, Pinterest, je u svom istraživanju objavi koji tipovi destinacija će biti najtraženiji u 2020. godini.

Pinterest je u svom istraživanju uporedio podatke od avgusta 2017. do jula 2018. sa podacima od avgusta 2018. do jula 2019. Iz ovoga je izveden zaključak da je procenat pretrage za ekološkim putovanjima značajno porastao. Pre se odlučuju za boravak u kućicama na drvetu nego u hotelima, pecanje, pa čak i da putuju prevoznim sredstvima koja manje ugrožavaju životnu sredinu, kao što su recimo putovanja vozom.

Drugi glavni trend putovanja u izveštaju Pinterest-a je izbegavanje popularnih destinacija i umesto toga se sve više putnika odlučuje da ode mesta sa manjim turističkim prometom.- Ljudi i dalje traže avanturu, samo to rade na odgovorniji način - piše u izvešteju ovog sajta.

Čak su i mladi počeli da izbegavaju "klasična" turistička mesta i odlaze na putovanja na kojima im je cilj da se odmore i uživaju u prirodi, bilo da je to skijanje u toku zime ili letnji odmor.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati