Društvo i ekonomija

D. Ljutić

05. 10. 2023. 15:31 11

Dok policija hapsi narod, premijerka se veseli (VIDEO)

Dakle, dok su građani čamili u policijskoj stanici, premijerka Srbije je uživala u vrućem pečenju (u Čačku samo tako), tvrdeći da se nijedan orao neće zaleteti u staklo vidikovca i počiniti samoubistvo. Ana Brnabić se u poslednje vreme razmahala po svim pitanjima zauzevši mesto komandirke, i to u situaciji kada narod gine na sve strane.

Zvanično su počeli radovi na izgradnji staklenog vidikovca na planini Kablar kod Čačka. Svečanom početku radova prisustvovala je premijerka Srbije Ana Brnabić, ministar građevine Goran Vesić, ali tu su bili i aktivisti koji se protive seči planinske šume i gradnji vidikovca. Došlo je do guranja i manjeg incidenta između aktivista i policije i trojica aktivista su uhapšena.

Trojica aktivista Miloš Kuvekalović, Dragan Simović i Vladimir Milivojević, koje je policija privela zbog navodnog incidenta na Kablaru, kada su se suprotstavili izgradnji vidikovca na toj planini, pušteni su nakon saslušanja u Osnovnom sudu u Čačku. Oni su nakon izlaska iz suda dočekani ovacijama okupljenih građana i aktivista koji su zbog njihovog privođenja protestovali nekoliko sati ispred Policijske stanice u Čačku.

Ana Brnabić se bez ikakve empatije za tolike smrti odjednom strašno zabrinula za ekologiju. Ali, ima vremena za trubače dok policija stavlja lisice na ruke "običnim ljudima".Pošto je njen narativ nelogičan i sve samo ne pametan, naprosto je ubacila uobičajenu frazu korumpirane bande na državnom vrhu, koja uvek ponavlja da "neće biti zaštićenih“. Da ume da misli, znala bi da je laž efikasna samo ako ne podriva vrednost istine. Jednom kada sasvim izbacite istinu iz poretka, ostaje vam upravo ovo što Brnabić radi: prazan i besmislen govor i gola sila. Dok je govor smešan, sila nije.

Pitanje koje se logično nameće je da li je postojanje dugačijeg mišljenja uopšte dopustivo, kada je ta manjina onakva kakvu je Brnabić opisala? Iz njene perspektive, očigledno nije. Očigledna joj je želja samo ta da i takva "ogromna manjina“ nestane. Bez te "manjine" koja larma i stvara iluziju podeljenosti, sledeći logiku Ane Brnabić, Srbija bi bila idealna država, sasvim po njenoj (izvitoperenoj) meri, bez obmane o podeljenosti koju generiše opisana "manjina".

Premijerka je inače subjekt autentičnog nerazumevanja demokratskih principa. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati