Putovanja

25. 12. 2019. 15:52 0

Grad u kom ima 16 puta više turista od stanovnika

Nova studija koju je uradila kompanija Official Esta, koja se bavi procesuiranjem podataka za dobijanje viza, napravila je listu najpopularnijih gradova sveta u odnosu na lokalno stanovništvo.

Majami je grad sa najvećim brojem turista na svetu u odnosu na lokalno stanovništvo, pokazalo je to istraživanje odnosno da da na svakih 100 stanovnika u najvećem gradu američke savezne države Floride dođe 1.641 posetilac.

Ako se uzme u obzir da u Majamiju živi nešto manje od pola miliona stanovnika, jasno je da reč o impresivnom broju turista. Prema službenim podacima, grad svake godine poseti 8,1 miliona ljudi. Ne samo da turiste privlače njegove plaže i bogat noćni život već i vrlo umerena klima. I tokom najhladnijih mjeseci, temperatura u termometru tu retko padne ispod 17 stepeni Celzijusovih.

Na drugom mestu lestvice najposećenijih gradova u odnosu na broj lokalnog stanovništva našao se Las Vegas (993 turista na 100 stanovnika), a sledi ga Dubai, koji svake godine poseti 16,7 miliona zainteresovanih, odnosno 588 turista na sto lokalnih stanovnika.

Na ovoj lestvici svoje mesto našla su i tri evropska grada – Edenburg na četvrtom mestu (445 turista / stanovnika), Dablin na petom mestu (427 turista /100 stanovnika) i Beč na osmom mestu (329 turista / 100 stanovnika).

U top 10 najposjećenijih gradova u odnosu na broj lokalnog stanovništva našao se i Hong Kong na šestom mestu sa impresivnom brojkom od 29,8 miliona turista svake godine, ali i San Francisko, Singapur i Vašington.

10 najposjećenijih gradova sveta prema istraživanju Official Esta:
1. Miami, SAD
2. Las Vegas, SAD
3. Dubai, Ujedinjeni Arapski Emirati
4. Edinburgh, Škotska
5. Dublin, Irska
6. Hong Kong, Kina
7. San Francisco, SAD
8. Beč, Austrija
9. Singapore, Singapore
10. Washington D.C., SAD

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati