Ljubav

Direktno.rs

02. 05. 2022. 13:57 2

Kako se svađaju srećni, kako nesrećni parovi?

Na početku svake veze sve je romantično, lepo, a svađe nema ni u naznakama. Međutim, kako vreme odmiče, tako se partneri opuštaju i pokazuju svoje pravo lice. Na početku veze trudimo se da partner vidi samo našu lepšu stranu, dok se tek kasnije, kad se bolje upoznamo, otkriva ko je zapravo kakav. A onda su svađe neizbežne...

Rasprave srećnih parova

Srećni parovi više razgovaraju i otkrivaju svoja osećanja. Partneri jasno i otvoreno pričaju pa se njihove reči ne mogu dvosmisleno protumačiti. Aktivno slušaju jedno drugo (mnogo klimaju glavom i ispuštaju zvuke razumevanja) i svoje rasprave obogaćuju izrazima poštovanja i ohrabrenja ("Shvatam šta hoćeš da kažeš"...). Smireni su i sposobni da racionalno razmišljaju. Vode računa o partnerovim osećanjima i rasprave često završavaju bez povišenih tonova pa i nežnostima ("Dođi da te zagrlim").

Kako se raspravljaju nesrećni parovi

Parovi koji se svrstavaju u ovu grupu pričaju uglas, tako da partneri moraju neprestano da se bore kako bi ih onaj drugi čuo i traže negativno značenje u svemu. Ako postoji dvosmisleni nagoveštaj, odmah se uhvate za negativno tumačenje. Ismevaju i vređaju jedno drugo. Oni psuju i provode veći deo rasprave nazivajući jedno drugo pogrdnim imenima i kritikujući se uzajamno, umesto da pokušaju da reše problem.

Ako ste se pronašli u ovoj drugoj kategoriji, vreme je za promene. Još uvek možete da menjate sebe i svet oko sebe. Problem rešavajte racionalno, staloženo i uz kafu ili čaj. A na povišen ton i pogrdne reč zaboravite.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Idealan tajming

Zoran Živković [26.06.2024.]

Video dana

Mačka programira

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati