Ljubav

Direktno.rs

20. 03. 2022. 21:51 2

Otkrijte psihološke razloge zbog kojih vas neko privlači

Standardi privlačnosti su uglavnom definisani, međutim, naše lične preferencije igraju prilično veliku ulogu u tome zašto će nam neko biti privlačniji od drugih.

Zašto nas neko privlači na prvi pogled i zašto već pri prvom susretu sebe možemo da zamislimo u emotivnoj vezi sa tom osobom, obično je teško objasniti.

Što je to kod nje drugačije od neke osobe koja vas ne privlači?

Psiholozi su otkrili da postoje nesvesni razlozi za to. Standardi privlačnosti su uglavnom definisani, međutim, naše lične preferencije igraju prilično veliku ulogu u tome zašto će nam neko biti privlačniji od drugih ljudi.

Postoje neke nama univerzalne stvari koje smatramo privlačnima na ljudima i dešava nam se da se uvek "kačimo" za osobe koji imaju baš te osobine.

Kako prenosi Bright Side, istraživanja pokazuju da nas često privlači prosečan izgled, a to može da ima različita objašnjenja: prvo je da to povezujemo s biološkim prednostima kao što su dobri geni, a drugo da naš mozak jednostavno preferira tipičnija lica koja se toliko ne ističu.

Mnoga istraživanja pokazuju da se većina žena izjasnila da su joj najčešće privlačni muškarci oni koji imaju tri dana staru bradu. Kako psiholozi objašnjavaju, u kolektivnom nesvesnom žena prenosi se kroz generacije instinkt da su takvi muškaraci pouzdaniji kao partneri.

Osim toga, postoji jedno istraživanje koje pokazuje da preferencije hrane zapravo mogu učiniti muškarca privlačnijim nekoj ženi.

Prirodni miris muškaraca koji su nedavno jeli voće i povrće smatrao se mnogo poželjnijim od muškaraca koji su uglavnom jeli hranu poput hleba i testenine.

Očekivano, tu je i glas kao jedna od stvari koja nas privlačni na drugima. Prema istraživanjima, žene niže glasove muškaraca povezuju sa zrelošću, pa ih smatraju privlačnijim. Jedan podatak koji su otkrile studije iznenadio je mnoge. Naime, kada se ljubimo, razmjenjujemo mnogo bakterija, a to ima i praktično značenje - pomaže nam da saznamo da li se dobro slažemo s tom osobom.

Dakle, "ukus" neke osobe može je zaista učiniti više ili manje privlačnom za nas.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]

Video dana

Električna turpija za nokte

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati