Ljubav

Direktno.rs

16. 02. 2022. 15:32 1

Mislite da je vaš brak loš?

Ponekad činjenice o braku pogrešno doživljavamo kao probleme, iako su te pojave sasvim normalne. Postoje stvari u vezama koje vam nekad izgledaju kao veliki problem, a zapravo ih treba prihvatiti kao sastavni deo života.

Ovo su najčešće:

Ponekad nećete želeti da imate seks

Kada ste sa nekim dugo vremena, seks postaje predvidiv, manje romantičan, pa čak i tempiran. Ponekad se desi da strast nestane i odjednom nas seksualnost više ne zanima. Važno je da sa partnerom komuniciramo o svojim osećanjima i da se trudimo da naš seksualni život bude živ i zanimljiv.

Ponekad ćete (skoro) prezirati svog partnera

Da, i ovo je uobičajena i sasvim normalna pojava. Samo ljudi koje zaista volite ulaze vam pod kožu dovoljno da ih skoro možete mrzeti. A ako sa nekim provodite mnogo vremena, primetite i njegove nedostatke koji vas ponekad iznerviraju. Tokom ovog perioda možete čak i prezirati svog partnera, ali to može biti odraz vašeg unutrašnjeg stanja, a ne partnerovih osobina.

Ne mogu se svi problemi rešiti

Konflikti su sastavni deo svih odnosa i neki se mogu rešiti razgovorom. Drugi su ipak nerešivi. Na primer, ako ste veoma društveni, a vaš partner je introvertniji, to se neće promeniti. Ponekad ulažemo mnogo energije u rešavanje nerešivih problema, što dovodi do lošeg raspoloženja i frustracije kada problemi nisu rešeni. Prihvatite svog partnera u potpunosti i fokusirajte se na rešavanje problema koji su rešivi.

Niste isti kao vaš partner

Sasvim logično, zar ne? Međutim, na početku braka često razmišljamo o tome koliko smo slični sa partnerom i šta nam je sve zajedničko. Kasnije, međutim, otkrivamo da to nije baš tako. Budite svesni činjenice da je partner individua koja ima svoja osećanja, interesovanja i hobije. Prihvatite razlike kao priliku da rastete i proširite svoje vidike. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]

Video dana

Još jedna cigla u zidu

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati