Ljubav

Direktno.rs

28. 02. 2024. 22:19 0

Magija kontakta očima: Moć za buđenje veze

Sam čin gledanja u oči poznat je u području budističke tradicije i duhovne psihologije. Kontakt očima kao praksa može biti vrlo moćna metoda isceljivanja, jer nam pomaže da prepoznamo onog ispred nas kao nas same.

Dublja povezanost

Kako bi stvarno mogli videti jedni druge, u sebi imamo moćan alat za isceljivanje. Koliko često sebi dopuštamo da napravimo dublji kontakt s drugim ljudskim bićem? Jedinstven čin zadržavanja nečijeg pogleda – bilo da je to nova osoba, potencijalni poslodavac ili stari prijatelj – ima moć da zapali ili probudi vezu.Istina je, međutim, da dugotrajan kontakt očima više nije dobro praktikovati zbog brzog, tehnički naklonjenog društva. 

Kakvoća međuljudskih veza je pokazatelj njihovog nivoa mira i sreće. I kvantitet i kvalitet veze utiču na mentalno zdravlje, zdravstveno ponašanje, telesno zdravlje i rizik od smrti. Jednostavno kontakt očima je katalizator za poboljšanje osećaja emocionalne povezanosti.Iskustvo

Sam čin gledanja u oči poznat je u području budističke tradicije i duhovne psihologije. Savremena praksa gledanja u oči odvaja moć vežbe u univerzalno dostupnu praksu. U ovom modelu gledanja u oči, učesnici, upareni u parove, izrađuju neposredan, neprekidan kontakt očima koji traje između 60 sekundi i pet minuta.

Tokom sesije gledanja u oči, učesnici su na putovanju kroz istraživanje uzbuđenja i isceliteljskih emocija. Od njih se traži da ćute tokom procesa i da slede upustva, dok u pozadini svira pažljivo odabrana muzika.Moć isceljenja

Kontakt očima kao praksa može da bude vrlo moćan metod iscelivanja, jer nam pomaže da prepoznamo onog ispred nas kao nas same.

Neki kažu da je kontakt očima otvorio vrata novom načinu postojanja i viđenja sveta kako unutar tako i van sebe. Na energetskom nivou mogu se osetiti moćni lekoviti talasi u celoj sobi, podstičući osećaj dubokog jedinstva sa svima koji su prisutni i sa svime što je.Dodir duše

Tokom razmene učesnika mogu doživeti meditativno stanje. Proces gledanja u oči poziva svoje učesnike da se sete svoje urođene vrednosti. Što više pojedinac može da prihvati i preda sve što emocionalno emitira, to ima veću mogućnost da ide dublje, to je njegovo iskustvo bogatije.

Ideja biti viđen bez potrebe da se kaže ili učini bilo šta kako bi bili cenjeni ima značajan uticaj na psihu, piše Atma.hr.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]

Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati