Ljubav

Direktno.rs

16. 10. 2020. 14:57 0

Terate li svojim ponašanjem ljubav od sebe?

Sve dok razmišljate o bivšem ili bivšoj i redovno pratite njegove ili njene objave na društvenim mrežama i posećujete mesta na kojima verujete da biste mogli da se sretnete, niste otvoreni za upoznavanje novih potencijalnih ljubavi. Ako ste vi i vaš bivši gotova priča, maksimalno se udaljite iz njegovog života i odbacite sav emocionalni prtljag koju još uvek vučete za sobom. Ako to ne uradite, od sebe možete oterati svaku šansu da otkrijete novu, možda pravu ljubav.

Bojite se odvajanja

Ostajanje unutar emocionalno sigurne zone sigurno vam zvuči privlačno, posebno ako ste relativno nedavno prošli kroz gadan raskid posle kog ste razočarani i slomljeni.

Ali, u svim onim trenucima u kojima se trudite da ne budete ranjivi indirektno pokazujete stid zbog sopstvenih potreba i želja i time podižete odbrambeni zid koji će i oni najdivniji i najuporniji teško probiti. Ne, ne postoji garancija da više nikada nećete biti povređeni, i verovatno ćete opet i biti, ali sve dok ne dopuštate nikome da vam se približi, nećete pronaći mir i ono za čime tragate, ljubav.

Previše se vodite glavom, a premalo srcem

Naravno da ćete se u potrazi za potencijalnim partnerom voditi određenim kriterijima, ali jedno je tragati za željenim kvalitetama, a potpuno druga stvar odbacivati svakog potencijalnog partnera zbog iracionalnih strahova poput onih da nećete biti u mogućnosti da uskladite ljubavni, društveni i poslovni život. Krivite sami sebe zbog loših veza

Svi se sa raskidom nosimo na drugačiji način. Neki se poprilično lako vrate u normalu i saberu, objektivno sagledaju celu situaciju i hladne glave priznaju sebi da to jednostavno nije bilo to. Međutim, postoje i oni koji za svaku propalu vezu krive isključivo samo sebe. Stručnjaci se slažu da su takvom ponašanju sklonije one osobe koje su imale teško detinjstvo i koje su bile emocionalno zlostavljane. Ono što morate imati na umu jeste da je u vezi dvoje ljudi i da se oba partnera, podjednako žele da veza uspe. Nekada ta želja jednostavno nije dovoljan jer osobe ne odgovaraju jedna drugoj, što vreme pre ili kasnije pokaže, ali gotovo nikad za prekid nije kriva isključivo samo jedna strana.

Jer nezadovoljstva i problemi ionako postoje, a druga strana bi trebala da bude dovoljno angažovana da barem pokaže volju da o njima razgovara. Ono što ni slučajno ne smete zaboraviti jeste da nipošto ne smete kriviti sebe. Da je valjalo, trajalo bi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]

Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati