Ljubav

Direktno.rs [ Izvor: Zadovoljna.hr ]

06. 04. 2020. 18:00 0

Pet svađa koje čine zdravu vezu

Problemi u vezi i braku su neizbežni i potpuno normalni, baš kao i svađe koje nastaju zbog tih istih problema. Zato nema potrebe da žurite i raskidate sa svojim partnerom, jer ova svađa nije znak da nema više ljubavi. Upravo suprotno, svađe su ponekad korisne i oličenje su zdrave veze.

- Ako nikada jasno i glasno ne kažete da se ne slažete i da vam nešto smeta, onda potiskujete nešto što će kasnije da manifestuje osvetoljubivo ponašanje koja mogu da vam uništi vezu ili brak - kaže Suzan Heitler, bračni stručnjak iz Denvera.

Bez obzira na to o kakvoj se svađi radi, partneri moraju da nauče kako vokalno da predstave svoje probleme i želje, pre nego što se stvari otegnu kontroli. Ovo su najčešći razlozi oko kojih se parovi svađaju:

Svađa o trošenju novca

Čak se i najsložniji parovi ponekad posvađaju oko toga kako će da potroše svoj teško zarađeni novac. Ovaj problem neće nastati sa pitanjem da li možemo ovo da priuštimo ili ne, već zbog različitog sistema vrednosti.

Ako vaš partner želi nešto da kupi, a vi se protivite, upitajte se da li zbog kupovine ovog artikla vi morate nečega da se odreknete? Ako je odgovor da, onda isplanirajte budžet kako biste oboje bili na dobitku.

Međutim, ako možete da priuštite taj artikal ali se idalje protivite, onda je vreme da sednete i popričate. Možda nešto što vi vidite kao bacanje novca, vaš partner sagleda kao povoljnu priliku.

Svađa o seksu

- Par koji nema redovan seks je lako ranjih, kada postoji velika asimetrija u vašem životu nastaju i veliki problemi - kaže Heitler.

Ovaj problem neće nestati ako ga ignorišete, morate da sednete i popričate sa vašim partnerom, koliko često želite i koliko možete da vodite ljubav. Naravno, vođenje ljubavi nije matematika pa ne možete odrediti tačan broj, ali možete poraditi na tome. Ako ignorišete ovaj problem, onda može doći i do preljube.

Svađa o ljutnji

- Ako je jedna osoba odrasla u porodici u kojoj je normalno da se glasno svađa u jednom momentu a u drugom da se sve zaboravi, a druga u porodici u kojoj je se po svaku cenu izbegavala buka, onda je u ovoj vezi tenzija neizbežna - objašnjava Heitler.

Zato savetuje parovima da kada su oboje smireni, popričaju o svojim navikama oko svađanja i pronađu najefikasniji način kako da pretoče svoje emocije u reči.Svađa o roditeljima

Da li vas nervira kada majka vašeg partnera uvek zove za vreme nedeljnog ručka? Da li vas iznerivar kada njegovi roditelji nazovu dan pre da će sutra doći u goste i da planiraju da ostanu tu naredne tri nedelje? Vreme je da sednete i popričate o nekim granicama. Možda nemate isti pogled na sve ali ključ je u komunikaciji.

Svađa o kućnim poslovima

Jedan od razgovora koji svaki par mora obaviti jest kako ćete podeliti kućne poslova, poput odvajanja veša za pranje, pranje sudova i šetanja psa.

- Kod mene je dolazio par koji se užasno svađao zbog prljavih sudova. On neprestano govori da će ih oprati, a tanjiri se samo gomilaju u sudoperu.

Napravite plan rada i pridržavajte ga se kako biste u vezi sačuvali sreću i mir.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]

Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati