Ljubav

Direktno.rs

30. 03. 2020. 22:02 0

Gde je granica? Nevera NIJE UVEK crno-bela

Većina ljudi želi da ima vernog partnera, ali postoje i situacije u kojima dolaze do izražaja različiti kriterijumi o tome šta je prevara.

Većina parova će se složiti da je seks, pa i ljubljenje sa trećom osobom, prevara. Ali spisak saglasnosti je poprilično kratak.

Spisak stvari o kojima se nije tako lako složiti je mnogo, mnogo duži. Dok će jedna strana smatrati učestalo dopisivanje sa koleginicama normalnim, drugi neće, a u takvim situacijama najbolje je razgovarati i razrešiti sve nedoumice.

Neke od aktivnosti o kojima bi parovi trebali da razgovaraju su:

- Prijateljstvo sa bivšim partnerima na društvenim mrežama.

- Potraga za atraktivnom kolegicom/ kolegicom na društvenim mrežama.

- Poljubac u obraz sa atraktivnim prijateljem (posebno ako to nije nešto što obično radite).

- Ručak sa potencijalno privlačnom osobom, bez prethodne najave partneru.

- Duga prepiska sa nepoznatom osobom.

- Deljenje intimnih detalja iz spavaće sobe sa trećom osobom.

- Razgovor o seksualnim fantazijama sa trećom osobom.Neke aktivnosti same po sebi nisu problem, ali čovek ih može shvatiti kao prvi, drugi, treći korak ka nečem problematičnijem. Na primer, česti razgovori sa kolegom sa posla mogu se pretvoriti u razgovore o ličnim stvarima, a na kraju se može dogoditi i nešto više, pa čak i afera.

Budite iskreni sa sobom

Svako mora biti iskren sa svojim namerama. Na primer, da li su razgovori o dobro urađenom projektu na poslu zaista samo to ili postoji dublji motiv? Zapitajte se da li ste potpuno iskreni prema sebi u ovakvim situacijama, jer ponekad želimo da dobijemo nešto, a da odbijamo da priznamo sami sebi naš cilj.

Vaš partner može posumnjati da vaši razgovori nisu samo o poslu, čak i onda kada jesu. Problem sa intuicijom je da ako vaš partner veruje da neverstvo postoji, problem može da se pojavi čak i ako tu nema ničega.

Najlakše rešenje ovog problema je izbegavanje situacija koje bi mogle dovesti vašeg partnera do ovih misli. Međutim, ovo je lakše reći nego učiniti.Iskrenost i transparentnost

Najbolji savet za održavanje kvalitetne i srećne veze je, ako mislite da vam neki odnosi mogu stvarati problem odmah popričajte o ovome i budite iskreni.

Upoznajte svoju drugu polovinu sa činjenicom da u vašem životu postoji neko sa kim često komunicirate. Ako vas druga strana napadne bez ikakvog razloga, pokušajte da ostanete mirni i saslušajte partnera.

Poželjno je da potražite savet od porodice ili prijatelja koji su u dugim vezama, možda oni mogu da vam daju neki odličan savet ili da vam ispričaju kako su oni prebrodili ovaj ili sličan problem.

Vaš partner i vi treba da odlučite šta je problem u vašim očima, a šta nije. Dakle, možete pitati svoje prijatelje i porodicu za savet, ali nemojte im davati snagu da donose odluke u ovakvim situacijama. Ključ je, dakle, ovaj put u razgovoru.

Komunicirajte

Život je složen i ispunjen suprotnosti i neslaganjem. Parovi imaju situacije kada se ne slažu sa definicijom vernosti, a to može izazvati nesigurnost, sumnju, povređena osećanja i još mnogo toga. Pretvaranje veze u „policijsku dežurnost“ nije zabavno, a ni zdravo.

S vremena na vreme razgovarajte o tome šta želite jedno od drugog, i ovako ćete se osećati bezbedno i sigurno. Ma koliko bio težak takav razgovor, biće vam mnogo teže ako ga izbegnete.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]

Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati