Kuhinjica

Direktno.rs

29. 04. 2022. 08:54 0

Grickalice koje neće ugroziti vaš stomak

Iako imate mnogo širokog izbora kada su grickalice u pitanju, od hrskavih do kremastih, neke su opcije bolje od drugih i drugačije utiču na vaše zdravlje. Koje su to preporučene grickalice idealne za ravan stomak?

Na primer, studija međunarodne grupe istraživača, objavljena u International Journal of Environmental Research and Public Health, pokazuje da orašasti plodovi i sušeno voće mogu sprečiti trbušnu masnoću kako starimo.

Tokom te studije, 556 učesnika u dobu između 65 i 79 godina jelo je 30 grama orašastih plodova ili sušenog voća najviše tri puta sedmično. Na kraju, istraživači su primetili da su oni koji nisu konzumirali preporučenu količinu imali 19% veću prevalenciju za trbušnu nadutost.

Orasi su bogati kalorijama i zdravim nezasićenim mastima i igraju ključnu ulogu u gubitku kilograma, jer vam pomažu da prestanete osećati glad tokom dana. Štaviše, postoje studije koje sugerišu da konzumacija orašastih plodova povećava broj sagorelih kalorija tokom odmora.

Što se tiče sušenog voća, ono sadrži puno vlakana, što je jednako važno u procesu mršavljenja jer daje osećaj sitosti, pa više niste u iskušenju jesti nezdravu hranu.

Nažalost, mnogi proizvodi koje nalazimo na tržištu sadrže ogromne količine soli ili šećera.

Primera radi, neki orašasti plodovi sadrže dodanu so, a visok unos soli može negativno uticati na zdravlje srca. Isto se može reći i za sušeno voće koje sadrži šećer. Zato je toliko važno pročitati etiketu.

U svakom slučaju, na druge grickalice poput čipsa ili smokija morate da zaboravite.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


In memoriam

Zoran Živković [01.07.2024.]




Video dana

Pomoć stiže

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati