Kuhinjica
21. 04. 2022. 06:30 0
Pita od tikvica i jogurta: Lagani i sočni zalogaji
Idealna za doručak, izlete, druženja i porodičnu večeru tokom prolećnih dana.
Sastojci:
500 g tikvica,
200 g tvrdog sira,
100 g hlebnih mrvica,
50 g brašna,
1/2 kesice praška za pecivo,
4 jaja,
150 ml jogurta,
so.
Priprema:
Tikvice narendajte, posolite i ostavite da puste vodu (oko 10-15 minuta). Zatim ih ocedite od vode. Hlebne mrvice, brašno i prašak promešajte. Sir narendajte, dodajte u oceđene tikvice, zatim dodajte umućena jaja, jogurt i na kraju hlebnu mešavinu od mrvica i brašna. Posolite i promešajte.
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pleh okrugli 23-24 cm lagano namastite, izlite smesu i pecite oko 30-35 minuta dok se dobije lepa boja. Pečenu pitu ostavite par minuta da odstoji, pa poslužite toplu ili hladnu.
Komentari 0
ostavi komentar