Kuhinjica
05. 02. 2022. 07:00 0
Pileći burgeri, najsočniji ikada
Uz dodatak sveže salate ovaj ručak je bez premca.
Sastojci:
Za lepinje:
1 kocka svežeg kvasca,
1 kašičica šećera,
250 ml mlakog mleka,
700 g brašna,
1 kašičica soli,
1 prašak za pecivo,
50 g maslaca,
150 ml mleka,
1 jaje,
seme lana i susama.
Za pljeskavice:
500 g pilećeg belog mesa,
2 jaja,
1 kašika mešavine suvih začina,
3 kašike prezli,
7 kašika slatke pavlake,
2 kašike brašna,
40 g topljenog putera,
so,
biber,
mlevena crvena paprika.
Priprema:
Kvasac razmrvite, pomešajte sa šećerom, kašikom brašna i toplim mlekom, pa pustite da se diže pet minuta. Brašnu dodajte so, prašak za pecivo, omekšali maslac i dignuti kvasac, pa sa toplim mlekom zamesite glatko testo.
Testo pokrijte krpom i ostavite na toplom mestu dok se volumen ne udvostruči, pa ga premesite i razdelite na devet delova i oblikujte okrugle hlebčiće.
Poslažite ih na pleh, premažite razmućenim jajetom i pospite semenkama. Hlebčiće pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 30 minuta.
U seckalici ili mašini za mlevenje mesa sameljite piletinu. Dodajte sve ostale sastojke i dobro sjedinite. Oblikujte pljeskavice i pržite ih na tiganju na malo ulja.
Komentari 0
ostavi komentar