Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Kuhinjica

[ Izvor: Direktno.rs ]

17. 01. 2022. 06:00 0

Provereno: Bundevara sa suvim grožđem i orasima

Jednostavna, ukusna, savršena...

Sastojci:

1/2 kg kora za pitu,

1 kg rendane bundeve,

150 g šećera, 100 g suvog grožđa,

150 g putera,

100 g seckanih oraha,

1 pomorandža,

1 vanilin šećer,

150 ml vode.

Priprema: Bundevu očistite i narendajte na krupno. U dublju šerpu stavite narendanu bundevu, šećer, vanilin šećer, koru i sok od pomorandže i suvo grožđe, sipajte vodu i dinstajte oko pet minuta. Izdinstanu bundevu stavite u cediljku i ostavite da se ohladi i iscedi, pa sok ostavite sa strane. Orahe sitno iseckajte.

Puter otopite i svaku koru premažite njime. Posle 3-4 tako premazane kore stavite četvrtinu fila od bundeve, pospite seckanim orasima i uvijte u rolat. Tako uradite i sa ostala tri rolata.

Gotove rolate premažite sa otopljenim puterom i pecite ih na 180 stepeni oko pola sata. Nekoliko minuta ranije izvadite bundevaru, prelijte sa sokom koji ste sačuvali i vratite u rernu da se dopeče još par minuta. Ohladite pitu, pospite je prah šećerom i poslužite.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se


Inflatorno zakucavanje

Zoran Živković [20.05.2022.]




Anketa

Plaćate li redovno mesečne režije?

Rezultati

Video dana

bacanje kladiva ili ritmička gimnastika?