Kuhinjica

Direktno.rs

15. 01. 2022. 11:32 0

Hrana koja vas čini gladnijim nego što jeste

Izbor namirnica, jela odnosno općenito hrane je vrlo širok i raznolik no pri izboru onoga što ćemo jesti treba biti pametan. Osim što nam treba biti fino trebamo obratiti pažnju i na efekt koju određena hrana ima na naš organizam.

Postoji zdrava i nezdrava hrana kao što svi znamo. No postoji i hrana koja nas samo prividno odnosno vrlo kratkotrajno učini sitim. Takvu hranu bismo svakako trebali izbegavati jer osim što pčigledno nije nutritivno uravnotežena jer nema dovoljno hranjivih elemenata takva hrana najčešće bude i nezdrava odnosno prepuna šećera, masti i tako dalje.

Osim što naše telo ne nahrani i ne da mu dovoljno energije koja mu je potrebna za obavljanje svakodnevnih aktivnosti takva hrana može imati vrlo loš efekt na našu liniju to jest zbog nje se vrlo lako možemo ugojiti. Sve to može dovesti do vrlo ozbiljnih i opasnih bolesti poput dijabetesa ili kardiovaskularnih bolesti.

U nastavku vam otkrivamo koju bi to hranu svakako trebalo izbegavati jer čete se zbog nje osećati gladnijim nego što jeste.

Brza hrana

Brza hrana prepuna je šećera, soli, belog brašna te masti, a sve to vrlo često dovodi do dehidratacije i osećaja gladi.

Pahuljice

Pahuljice koje dosta ljudi konzumira za doručak prepune su šećera, a sadrže jako malo vlakana što podiže razinu apetita i umora kroz celi dan.

Grickalice

Skoro pa sve grickalice su jako slane i mane što naglo podiže insulin u krvi te ga zatim ubrzano spušta što dovodi do osećaja gladi.

Alkohol

Alkoholna pića remete funkcionisanje leptina to jest hormona koji je odgovoran za regulaciju gladi

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati