Kuhinjica
10. 01. 2022. 06:37 0
Banofi pita: Zalogaji koji mame
Ništa kremastije, slađe, ni sočnije niste probali!
Sastojci:
200 g mlevenog keksa,
100 g mlevenih badema,
100 g putera,
50 ml mleka,
50 g belog krema,
400 g karamelizovanog kondenzovanog mleka,
2 banane,
200 ml slatke pavlake,
3 štangle čokolade za kuvanje.
Priprema: Pomešajte keks i mlevene bademe, pa im dodajte otopljen puter i mleko, i na kraju krem. Sve dobro sjedinite, pa utisnite u kalup za tart sa odvojivim dnom prečnika 23 cm. Ohladite u frižideru, pa prelijte karamelom.
Karamel dobijate tako što konzervu zaslađenog kondenzovanog mleka stavite u šerpu i prelijete vodom da skroz prekrije konzervu. Na najnižoj tempreraturi na kojoj voda treba tek blago da vri "kuvajte" konzervu oko 2,5 do 3 sata. Negde na pola konzervu pažljivo okrenite. Kada je gotovo, izvadite konzervu iz vode i ohladite je pre otvaranja.
Vratite pitu u frižider i ohladite na barem sat vremena, pa onda preko karamele poređajte kolutiće banane. Odozgo premažite umućenom slatkom pavlakom i narendajte malo čokolade.
Komentari 0
ostavi komentar