Kuhinjica
26. 12. 2021. 07:00 0
Podvarak sa svinjetinom, mami mirisom i ukusom
Pripremite omiljeno srpsko jelo za novogodišnji i božićne praznike i uživajte sa svojim najdražima.
Sastojci:
1 ½ kg svinjskog vrata,
1 kg kiselog kupusa,
1,5 dl masnoće,
150 g suve slanine,
100 g luka,
10 g mlevene crvene paprike,
1 lovorov list,
so,
biber.
Priprema: Meso posolite i prelite masnoćom, pa pecite u rerni. Kiseli kupus sitno izrežite na rezanca i dinstajte na masnoći i luku sa nekoliko listića suve slanine.
Kada kupus skoro omekša pospite ga mlevenom paprikom, pa polovinu izlijte u vatrostalnu činiju, na njega složite pečeno meso, a drugom polovinom kupusa prekrijte meso. Po površini poslažite listove suve slanine i stavite u rernu na 200 stepeni 15-20 minuta.
Komentari 0
ostavi komentar