Kuhinjica
22. 12. 2021. 12:10 1
Recept Ane Ivanović za medenjake bez brašna i šećera
U domu Ane Ivanović i Bastijana Švajštjagera vlada praznična atmosfera. A gde je praznična atmosfera tu su i nezaobilazne praznične poslastice u kojima njeni sinovi uživaju, a koje neretko i svo četvoro porodično prave. Sada je nekadašnja teniserka odlučila da podeli sa svojim pratiocima na Instagramu recept za omiljene medenjake bez kojih je ovaj period nezamisliv, a najbolje od svega je to što možete da ih jedete do mile volje bez straha da ćete se ugojiti.
"Isprobajte ovaj neverovatni recept za božićne kolačiće i javite mi da li ste uživali u njimam koliko i moja porodica i ja", napisala je Ana uz fotografiju svojih kolača.
Sastojci:
300 g banana
160 ml bademovog mleka
100 g tahinija (od oljuštenih semenki susama)
2 kašičice jabukovače (cidera od jabuke)
110 g meda (ili manje po ukusu)
1 kašičica čistog ekstrakta vanile
240 g ovsenih pahuljica
50 g bademovog brašna (samlevenih blanširanih badema)
2 kašičice praška za pecivo
1/2 kašičice soli
Priprema: Najpre zagrejte rernu na 180 stepeni. Bananu izgnječite, a potom dodajte mleko, tahini, jabukovaču, med i ekstrakt vanile dok smesa ne postane glatka. Dodajte sve preostale sastojke osim ovsenih pahuljica i ručno umutite.
U blenderu izmiksajte ovsene pahuljice sve dok ne dobijete brašno od njih, pa dodajte u prethodno pripremljenu smesu i dobro izmešajte.
Sipajte smesu u željene kalupe za božićne kolačiće, pa ih stavite u pleh premazan puterom. Pecite oko 25 minuta, pa ostavite kolačiće da odstoje i ohlade se van rerne. Pospite šećerom u prahu. Uživajte!
Komentari 1
ostavi komentar