Kuhinjica
14. 12. 2021. 06:00 0
Kolač iz devedesetih HIT: Keks i puding, ne peče se
Brzi čokoladni kolač bez pečenja s pudingom i ganache glazurom. Idealan kad nemate puno vremena ili kad ne želite da palite rernu.
Sastojci
4 kesice čokoladnog pudinga
150 gr šećera
2 l mleka
250 gr maslaca
1 pakovanje petit keksa, ili više po potrebi
mleko, po potrebi za umakanje keksa
300 ml slatke pavlake
300 gr čokolade za kuvanje
Priprema
1
Skuvajte puding
Napravite pudinge s mlekom i šećerom prema uputstvima na pakovanju i ostavite ih da se ohlade.
Kad se puding ohladio dodajte maslac koji je malo omekšao na sobnoj temperaturi (isecite ga na kockice da bolje omekša) i dobro sve umutite mikserom.
2
Složite
U pleh dimenzija 34 cm x 24 cm x 6 cm poređajte petit keks kratko umočen u mleko.
Fil razdelite na 3 dela i stavite prvi deo na keks i poravnajte.
Dodajte opet red keksa umočenog u mleko.
Nastavite dalje tim redosledom dok ne potrošite fil. Zadnji red stavite petit keks.
3
Napravite ganache
300 ml slatke pavlake stavite u lonac i zagrijavajte na laganoj temperaturi do vrenja (ne sme provriti).
Sklonite sa šporeta i dodajte 300 g iseckane čokolade za kuvanje. Ostavite da stoji 1-2 minute pa mešajte sve dok ne dobijete glatku tamnu smesu. Dobili ste čokoladni ganache. Ostavite ga kratko da se prohladi.
4
Prelijte i ohladite
Ganache prelijte preko petit keksa. Kolač ostavite u frižideru nekoliko sati ili preko noći.
Komentari 0
ostavi komentar