Kuhinjica

Direktno.rs

03. 12. 2021. 11:54 0

Ukusne namirnice koje gotovo da nemaju kalorija

To što neka namirnica gotovo nema kalorija, ne znači da je bezukusna. Baš naprotiv - takve namirnice se često mogu integrisati u razne recepte, upravo zato što su lagane. Ako se trudite da jedete zdravije ili vam je cilj da smršate, u ishranu možete da uvrstite upravo ovakve namirnice.

Tikvice

Na 100 g tikvica ide 15 kalorija. Tikvice su bogate mineralima, vlaknima i raznim vitaminima. Imaju sve karakteristike super zdravog obroka. Bogate su vodom (95 odsto vode), ali posebno se ističe sadržaj kalijuma – jer podstiče probavu. Fosfor kojeg sadrže je neophodan za ćelije, kosti i zube. Kalcijum i magnezijum u tikvicama takođe su izvrsni za kosti, piše Fenix-magazin.

Ljute papričice

Ljute papričice sadrže 28 kalorija na 100 grama. Sadrži kapsaicin (prirodni alkaloid iz ljute paprike), koji je jako dobar u borbi protiv holesterola.

Začini

Biber, kurkuma, kari, kim … začini ne dodaju kalorije jelima, ali vam omogućuju smanjenje unosa soli i smanjenje količine dodanih masti. To znači da se apsorbira 30 odsto manje triglicerida nego u jelima bez začina.

Krastavac

Bogat vodom i mineralima (posebno kalijumom), krastavac je posebno niskokalorično povrće (10 kcal / 100 g). Krastavac sadrži mnoge vitamine (vitamin B, vitamin C, vitamin A i vitamin E).

Pečurke

Pečurke su jako lagana hrana i stoga se mogu pripremiti na razne načine. Imaju samo 25 kcal na 100 g, a takođe su bogate proteinima. Pečurke takođe sadrže puno vode i bogate su vlaknima pa su dobre i za “ravan stomak” ako se redovno konzumiraju. No, pazite da pečurke ne prepečete ili predugo pržite kako ne bi upile previše ulja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati