Kuhinjica
24. 09. 2021. 06:10 0
Kakav specijalitet: Pileća džigerica sa jabukama
Ovo jelo će postati vaš omiljeni porodični obrok.
Sastojci:
500 g pileće džigerice,
1 glavicacrnog luka,
2 čena belog luka,
3 struka mladog luka,
3 nakisele jabuke,
150 ml ulja,
30 ml soja sosa,
1/2 kašičice suvog biljnog začina,
so,
biber.
Priprema:
Crni i beli luk isecite na što sitnije kockice, a mladi isecite zajedno s perima. Na ulju propržite džigericu, pa dodajte iseckanu mešavinu luka i soja sos.
Nakon 10 minuta dodajte neljuštene jabuke isečene na kriške i začinite solju i biberom. Okrenite džigericu i pržite još deset minuta na tišoj vatri.
Poslužite sa pirinčem ili testeninom.
Komentari 0
ostavi komentar