Kuhinjica

Direktno.rs

14. 08. 2021. 13:16 1

Kada kuvamo jaja pravimo jednu grešku

Kuvana jaja uglavnom spremamo za doručak, a često je pitanje koliko zapravo treba da se kuvaju. Jaje kuvano pet ili šest minuta izgleda potpuno drugačije od onog kuvanog deset minuta.

Puna proteina, tvrdo kuvana jaja zdrav su dodatak salatama ili sendvičima i domaćim grickalicama, a uz to imaju i malo kalorija. Veliko jaje ima samo 80 kalorija. Sadrže oko 6% dnevnog preporučenog unosa vitamina D i velike količine vitamina A, vitamina B12, riboflavina i holina. Još više razloga da budu deo dnevnog menija.

Koji je najbolji način spremanja kuvanih jaja?

Jedna od najvećih grešaka koju možete da napravimo pri kuvanju je stavljanje u ključalu vodu, zbog toga najčešće pucaju i ostaju rovita.

Isto se može dogoditi ako su jaja previše hladna kada ih potopimo. Preporučuje se da jaja ostavimo da odstoje na sobnoj temperaturi pre nego što ih stavimo da se kuvaju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Probaj i ti, zabavno je

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati