Kuhinjica

Direktno.rs

15. 07. 2021. 07:05 0

Najskuplji hamburger na svetu prodat za 5.000 evra

Restorani širom sveta su tokom pandemije kovida 19 prošli kroz prilično težak period, ali to nije sprečilo holandskog kuvara Roberta Jan de Vena da napravi najskuplji hamburger na svetu nazvan "Zlatni dečak".

Holandski kuvar Robert Jan de Ven je hamburger je nazvao "Zlatni dečak" s razlogom, s obzirom na to da u njemu ima i zlatnih listića, šafrana, čuvene Vagju govedine, kavijara i još sijaset drugih đakonija koje su doprinele tome da ova njegova kulinarska kreacija postane najskuplji hamburger na svetu.

- Namera da oborim svetski rekord mi je oduvek bila životni san i osećaj je stvarno divan - priznaje De Ven.

Dosadašnji rekord je držao restoran u Oregonu u Sjedinjenim Državama koji je 2011. godine proizveo hamburger čija je cena iznosila 5.000 dolara (4.200 evra), ali je bio težak 352, 44 kilograma.

Međutim, holandsi kuvar je pažnju usmerio na kavalitet, a ne kvantitet i opredelio se za kombinaciju vrhunskih sastojaka.

"Zlatni dečak" u sebi sadrži između ostalog – Beluga kavijar, kraljevsku krabu, špansku šunku Paleta Iberiko, bele tartufe i engleski čedar sir.

Tu je i umak od pržene ribe pripremljen sa najskupljom vrstom kafe na svetu Kopi-luvak.

Ni testo za zemičku nije sasvim obično već je prirpemljeno sa šampanjcem Dom Perinjon i obavijeno zlatnim listićima.

Namere Roberta Jan de Vena nisu bile samo da se promoviše i ostvari svoj davnašnji san i postane rekorder. Najskuplji burger na svetu je kupljen za pet hiljada evra, ali je celokupan prihod doniran nevladinoj organizaciji koja pomaže bankama hrane u Holandiji.

- Donacija od 5.000 evra pomoći će dobrotvornim organizacijama da kupe skoro hiljadu obroka za ljude kojima je to potrebno - nada se De Ven.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati